Συνελήφθη ο 'δράκος' του Αμαρουσίου ύστερα από νέα επίθεση σε γυναίκα

Συνελήφθη ο 'δράκος' του Αμαρουσίου ύστερα από νέα επίθεση σε γυναίκα

Ο 30χρονος δράστης επιχείρησε να αλλάξει μέρος που επιτίθεται πηγαίνοντας στην περιοχή του ΟΑΚΑ, όμως μετά από κινητοποίηση αντρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκε και συνελήφθη

Την τέταρτη κατά σειρά γυναίκα επιχείρησε να βιάσει ο 30χρονος Έλληνας που είχε σκορπίσει τον τρόμο στο Μαρούσι.

Αυτή την φορά και λόγω ίσως της δημοσιοποίησης του σημείου που «χτυπούσε», στην υπόγεια διάβαση της οδού Καποδιστρίου με την Οδό Βασιλέως  Γεωργίου Β΄, επέλεξε να κινηθεί μερικά τετράγωνα πιο πάνω στα στενά απέναντι από το ΟΑΚΑ και πάλι όμως νωρίς το πρωί, στοχοποιώντας γυναίκες που περπατούσαν για να πάνε στις δουλειές τους.

Ο «δράκος» στήθηκε στη συμβολή των οδών Αγράφων και Ελευθερίας, απέναντι από το ΟΑΚΑ και μόλις ένα στενό πιο πάνω από τους διώκτες του, στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου…

Μισή ώρα μετά τις έξι το πρωί, μία γυναίκα από την Αλβανία, περπατούσε στον δρόμο και ξαφνικά ο 30χρονος πετάχτηκε μπροστά της, την άρπαξε με βία κα προσπάθησε να της βγάλει τα ρούχα και να την ρίξει κάτω για να την βιάσει. 

Η γυναίκα έντρομη έβαλε τις φωνές και αντιστάθηκε σθεναρά. Οι φωνές της ήταν τόσο δυνατές, που οι γείτονες άρχισαν να βγαίνουν στα μπαλκόνια και να φωνάζουν και εκείνοι. Τότε ο δράστης όπως και στις προηγούμενες τρεις περιπτώσεις, τράπηκε σε φυγή και κινήθηκε προς το παλιό του λημέρι.

Η γυναίκα έτρεξε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου που ήταν μόλις ένα στενό πιο κάτω και αμέσως κινητοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη για τον εντοπισμό του δράστη, που άρχισε να «χτενίζει» τα γύρω στενά.

Σύντομα, μία Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε τον 30χρονο στη συμβολή της οδού Καποδιστρίου με την οδό Κηφισίας, σε μία προσπάθεια του δράστη να κρυφτεί ανάμεσα σε κάτι δέντρα, τον ακινητοποίησε και τον συνέλαβε, ενώ πάνω του βρέθηκε και μία μονωτική ταινία, την οποία προφανώς είχε μαζί του για να φιμώσει και ακινητοποιήσει το θύμα του.

Ο δράστης που ταίριαζε απόλυτα με την περιγραφή που είχαν δώσει τα προηγούμενα θύματά του, δηλαδή εύσωμος με γυαλιά μυωπίας κλπ. οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, όπου κλήθηκε και τον αναγνώρισε το τελευταίο θύμα του, ενώ αυτή την ώρα έχουν κληθεί προς αναγνώριση και οι υπόλοιπες τρεις γυναίκες, που μέχρι σήμερα έχει γίνει γνωστό ότι τους είχε επιτεθεί με τον ίδιο τρόπο και τους ίδιους σκοπούς, στην υπόγεια διάβαση της οδού Καποδιστρίου στο Μαρούσι.

Τα προηγούμενα δύο περιστατικά έγιναν προχθές και μάλιστα διαδοχικά, με δύο ώρες διαφορά. Το πρώτο περιστατικό καταγγέλθηκε από μία 30χρονη γυναίκα στις 8 το πρωί στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου και το δεύτερο, δύο ώρες μετά, από μία 40χρονη γυναίκα στο ίδιο σημείο και από τον ίδιο άντρα.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο επίδοξος βιαστής ακολούθησε τα θύματά του την ώρα που περπατούσαν στην υπόγεια διάβαση, τους επιτέθηκε, άρχισε να τις θωπεύει και να προβαίνει σε άσεμνες πράξεις. Πάνω στην πάλη, τις τράβηξε από τα ρούχα για να πέσουν κάτω και εκείνες αντιστάθηκαν σθεναρά και κάλεσαν σε βοήθεια.

Οι γυναίκες αν και σοκαρισμένες έδωσαν λεπτομερή περιγραφή του δράστη στις Αρχές, περιγράφοντάς τον ως έναν εύσωμο άντρα, ηλικίας 28-35 ετών, λευκό με σταρένιο πρόσωπο και κοντά καστανόξανθα μαλλιά, ενώ φορούσε γυαλιά μυωπίας. Και στις τρεις περιπτώσεις φορούσε λαδί polo μπλουζάκι και μπεζ παντελόνι, με αθλητικά παπούτσια.

Από αυτή την περιγραφή που έδωσαν στις Αρχές προέκυψε πως ταυτοποιείται και προηγούμενη περίπτωση, στο ίδιο σημείο και από τον ίδιο δράστη, πριν 11 ημέρες, σε βάρος μίας μεγαλύτερης σε ηλικία γυναίκας από τις προηγούμενες, η οποία επίσης αντιστάθηκε σθεναρά με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Την προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη, πραγματοποιεί το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, ενώ ερευνάται η πιθανότητα να είναι υπεύθυνος και για τυχόν άλλες παρόμοιες επιθέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εύσωμος, καστανόξανθος και με γυαλιά ο επίδοξος βιαστής του Αμαρουσίου

Επίδοξος βιαστής επιτέθηκε σε γυναίκες σε υπόγεια διάβαση στο Μαρούσι

SHARE:

24Media Network