Συνελήφθησαν διαρρήκτες που είχαν ρημάξει σπίτια στα Νότια Προάστια

Συνελήφθησαν διαρρήκτες που είχαν ρημάξει σπίτια στα Νότια Προάστια

Συνελήφθησαν δύο άνδρες και εξιχνιάσθηκαν 31 περιπτώσεις και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων, η αξία των οποίων φτάνει τα 136.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν, έπειτα από αναζητήσεις στην Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., δύο Αλβανοί, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει οικία στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας, οι δράστες είχαν συστήσει, από τον περασμένο Ιούλιο, συμμορία, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σε οικίες στα νότια προάστια.

ADVERTISING

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, αφού εντόπιζαν οικίες και βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα με διαρρηκτικά εργαλεία που έφεραν και εν συνεχεία, εισέρχονταν σε αυτές, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Περαιτέρω, στις περιπτώσεις που οι οικίες διέθεταν συναγερμό, οι δράστες προέβαιναν στην αχρήστευση τους.

Στην κατοχή τους, καθώς και από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μία οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων (ρολόγια, κοσμήματα, φορητός υπολογιστής κλπ.). Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 31 περιπτώσεις διαρρήξεων στις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Αλίμου.

Επιπρόσθετα, οι συλληφθέντες από την παράνομη δράση τους εκτιμάται ότι αποκόμισαν χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 136.000 ευρώ. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.

SHARE:

24Media Network