Συνελήφθησαν 'μαϊμού' μοναχές που πουλούσαν εικόνες και σταυρουδάκια

Συνελήφθησαν 'μαϊμού' μοναχές που πουλούσαν εικόνες και σταυρουδάκια
EUROKINISSI

Η μία από τις δύο συλληφθείσες δήθεν «καλόγριες» έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για απάτες με την ακριβώς ίδια μεθοδολογία

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο γυναίκες  57 και 43 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες προσποιούμενες τις μοναχές, φορώντας μαύρα ρούχα, εξαπάτησαν μία 46χρονη, στην Κομοτηνή, πουλώντας σε αυτήν, έναντι του χρηματικού ποσού των 10 ευρώ, μια ξύλινη εκκλησιαστική εικόνα και ένα μενταγιόν με απεικόνιση Αγίου.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί ενήργησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δράστιδων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 154 εκκλησιαστικές εικόνες, 30 σταυρό, ένα κομποσκοίνι και το χρηματικό ποσό των 425 ευρώ.

Κατασχέθηκαν επίσης μια ξύλινη εκκλησιαστική εικόνα και ένα μενταγιόν, τα οποία πούλησαν οι «μαϊμού» καλόγριες στην 46χρονη, ενώ αποδόθηκε σε αυτήν μέρος από το παραπάνω χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται ότι η 57χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για απάτες με την ίδια μεθοδολογία. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

SHARE:

24Media Network