Συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτογραφία αρχείου)
Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων τρίτων προσώπων-Η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε με την ανάπτυξη διεθνούς συνεργασίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) με την INTERPOL

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, πέντε άτομα από το Κονγκό, μέλη συμμορίας, για κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, εξασφάλιση καταλύματος για απόκρυψη και διευκόλυνση της μεταφοράς, πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Κατόπιν πολύμηνης έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών για τη δράση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών, εντοπίστηκε μονοκατοικία στην Κυψέλη που χρησιμοποιούσε η συμμορία για την προσωρινή διαμονή μεταναστών που διακινούσε, καθώς και για την απόκρυψη σημαντικού αριθμού ταξιδιωτικών εγγράφων που χρησιμοποιούνται για τις παράνομες προωθήσεις.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος προωθούσαν ομοεθνείς τους, αρχικά προς την Ελλάδα και στη συνέχεια διοργάνωναν την περαιτέρω προώθηση τους σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με τη χρήση πλαστών ή κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η οικία στην Κυψέλη που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, ήταν διαμορφωμένη με ξεχωριστά δωμάτια, στα πρότυπα άτυπου ξενώνα και είχε εγκατεστημένο εξοπλισμό για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων.

Από την έρευνα στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 8 διαβατήρια, 6 δελτία ταυτότητας, 5 άδειες διαμονής, 4 άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών αρχών, 4 δελτία αιτούντος διεθνή προστασία Ελλάδος, ειδική προξενική VISA, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πολυμηχάνημα εκτύπωσης, συσκευή ανίχνευσης πλαστών και το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε με την ανάπτυξη διεθνούς συνεργασίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) με την INTERPOL. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network