Συσχετίζονται τα αιματηρά περιστατικά σε Αγίους Αναργύρους και Πατήσια με νεκρούς και τραυματίες

Συσχετίζονται τα αιματηρά περιστατικά σε Αγίους Αναργύρους και Πατήσια με νεκρούς και τραυματίες
( /EUROKINISSI) Eurokinissi

Αρχικά σημειώθηκε ένοπλη συμπλοκή μεταξύ επτά ατόμων στα Πατήσια με αποτέλεσμα έναν νεκρό και δύο τραυματίες-Στη συνέχεια ένας από τους δράστες έκανε ληστεία σε μπαρ στους Αγίους Αναργύρους όπου και έγινε αντιληπτός από άντρες της Άμεσης Δράσης και έπεσε νεκρός στην ανταλλαγή πυρών. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Σε φαρ ουέστ μετατράπηκε η νύχτα σε Πατήσια και Αγίους Αναργύρους. Μετά τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία που έκαναν λόγο για δύο διαφορετικά περιστατικά, τελικά πρόκειται για την συνέχεια του ενός περιστατικού από το άλλο.

Αρχικά έγινε διαπληκτισμός και συμπλοκή μεταξύ επτά ατόμων, όλοι Αλβανοί, όπως αναφέρουν οι έως τώρα πληροφορίες σε δύο αυτοκίνητα, στη συμβολή των οδών Νάζου και Κουρτίδου στα Πατήσια.

Ένας από τους δράστες και συνοδηγός του ενός αυτοκινήτου πυροβόλησε εναντίον των άλλων με αποτέλεσμα ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου να πέσει νεκρός, να τραυματιστεί ένας ακόμη και ένας τρίτος που άνοιξε την πόρτα και προσπάθησε να διαφύγει, παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο των δραστών που οδηγούσε γυναίκα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και εκείνος. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», ενώ η γυναίκα οδηγός ακινητοποιήθηκε στο σημείο και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Στη συνέχεια ο συνοδηγός της και ένοπλος δράστης, λίγο πιο κάτω αφαίρεσε από διερχόμενο πολίτη το αυτοκίνητό του μάρκας Toyota Yaris με απειλή όπλου και μετέβηκε σε μπαρ επί της Λ. Δημοκρατίας, στους Αγίους Αναργύρους και όχι σε πρατήριο καυσίμων όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες, όπου μπήκε μέσα ένοπλος και πραγματοποίησε ληστεία.

Πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης τον αντιλήφθηκε όταν βγήκε έξω και τον καταδίωξε, καθώς είχαν ήδη λάβει σήμα τα περιπολικά με την περιγραφή του, στην οποία ταίριαζε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την οποία έπεσε νεκρός ο δράστης και τραυματίστηκαν οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.

Εκεί μετέβησαν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος για να ενημερωθούν για την κατάσταση των αστυνομικών και σύμφωνα με πληροφορίες είναι εκτός κινδύνου.

Για το περιστατικό, σε σχετικό του σχόλιο στο twitter, ο Υπουργός ανέφερε: «Δυο αστυνομικοί αντιμετώπισαν στα Πατήσια κακοποιούς που αντάλλασσαν πυροβολισμούς, ο ένας κακοποιός νεκρός. Έσωσαν με αυτοθυσία τους πολίτες, τραυματίστηκαν και οι δυο, ευτυχώς ελαφρά. Είμαστε στο 401 μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς. Όλα θα πάνε καλά».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα