Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στην Κόνιτσα

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στην Κόνιτσα
Παιδιά που φιλοξενούνται σε δομή φιλοξενίας προσφύγων Eurokinissi

Πρόκειται για έναν 30χρονο ο οποίος έχει απασχολήσει τον Οκτώβριο για επίθεση σε βάρος του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλη Νιτσιάκου, τρεις 17χρονους μαθητές του ΕΠΑΛ Κόνιτσας και έναν ακόμη δράστη που συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίησή του. Όλοι τους φέρονται να ανήκουν στον χώρο της ακροδεξιάς.

Η μεθοδική έρευνα του Γραφείου Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε στην ταυτοποίηση των δραστών της επίθεσης σε βάρος ανήλικων προσφύγων, υπηκόων Αφγανιστάν, το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής, 17 Μαρτίου, στην Κόνιτσα.

Συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν τέσσερις Έλληνες (ένας 30χρονος και τρεις 17χρονοι), ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση ενός ακόμα δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 30χρονο επιχειρηματία από την περιοχή των Ιωαννίνων και εθνοφύλακα, ο οποίος έχει απασχολήσει τον περασμένο Οκτώβριο τις Αρχές για συμμετοχή σε επίθεση, σε βάρος του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλη Νιτσιάκου, τρεις 17χρονους μαθητές του ΕΠΑΛ Κόνιτσας και έναν ακόμη δράστη που συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίησή του. Όλοι τους φέρονται να ανήκουν στον χώρο της ακροδεξιάς.

Σε βάρος των παραπάνω δραστών σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και της κλοπής κατά συναυτουργία, με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού χαρακτηριστικού των πράξεων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και εξοπλισμένοι με ρόπαλα επιτέθηκαν απρόκλητα κατά των ανηλίκων προσφύγων, που βρίσκονταν στο υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης Κόνιτσας.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες σε έναν ανήλικο και να υποστεί δυσφορία ακόμα ένας.

Οι τραυματίες, οι οποίοι διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Κόνιτσας, είχαν διακομισθεί το ίδιο βράδυ στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Δουρούτη» απ’ όπου αποχώρησαν το επόμενο πρωί. Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα