Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της προσβολής της μνήμης του Παύλου Φύσσα

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της προσβολής της μνήμης του Παύλου Φύσσα

Στα ίχνη του δράστη της εξύβρισης και προσβολής μνήμης του Παύλου Φύσσα, στις 14 Φεβρουαρίου μέσα σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών σε δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έφθασε η Αστυνομία

Ταυτοποιήθηκαν από την από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τα στοιχεία ταυτότητας ατόμων, που εμπλέκονται σε συγκεκριμένες υποθέσεις και υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών οι σχετικές δικογραφίες.

Πιο αναλυτικά ταυτοποιήθηκε ένας μέλος της Χρυσής Αυγής για προσβολή της μνήμης του Παύλου Φύσσα και συγκεκριμένα ένας 50χρονος Έλληνας, για την υπόθεση της εξύβρισης και προσβολής μνήμης νεκρού, πράξεις που τελέστηκαν στις 14 Φεβρουαρίου 2017, εντός αίθουσας του Εφετείου Αθηνών που διεξάγεται η δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα είχε προχωρήσει σε μήνυση-έγκληση κατ’ αγνώστων και κατά παντός άλλου υπευθύνου προχώρησε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα δια των δικηγόρων της.

Αξίζει να θυμηθούμε την ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας Φύσσα, μετά το θλιβερό περιστατικό.

"Κατά τα χθεσινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Εφετείο Αθηνών, και αφού είχαν αποσυρθεί τα μέλη του Δικαστηρίου, η Μάγδα Φύσσα έγινε αποδέκτης υβριστικών σχολίων και απειλών, από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν εντός της αίθουσας και ενώπιον πλήθους κόσμου και αστυνομικών δυνάμεων. Κατόπιν αυτού, προέβη σήμερα σε υποβολή μήνυσης-έγκλησης κατ’ αγνώστων και κατά παντός άλλου υπευθύνου, τόσο για τα σε βάρος της αδικήματα, όσο και για τα σχόλια που προσέβαλαν την μνήμη του γιου της, Παύλου Φύσσα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές την ταυτοποίηση των ατόμων που τέλεσαν τις ανωτέρω παράνομες πράξεις, κατόπιν της ακριβούς περιγραφής τους, αλλά και λοιπών στοιχείων και φωτογραφικού υλικού που εκείνη εισέφερε.

Επίσης, αναμένουμε από τα ΜΜΕ να επιδείξουν στο μέλλον το ίδιο ενδιαφέρον και για τα συντριπτικά στοιχεία της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής που αναδεικνύονται σε κάθε δικάσιμο.

Οι συνήγοροι οικ. Φύσσα".

Νέα στοιχεία σε σειρά υποθέσεων

Ακόμα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών αγροτών από την Κρήτη, ανάμεσά τους και ο Στάθης Στιβακτάκης, ηλικίας, 20, 25 και 37 ετών, ως δράστες επιθέσεων εναντίον αστυνομικών και φθορών σε υπηρεσιακό λεωφορείο, πράξεις που έγιναν στις 8 Μαρτίου 2017, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου αγροτών στην Πλατεία Βάθη. Κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση - αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού κατά συναυτουργία, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, απόπειρας διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Τέλος, ταυτοποιήθηκε ένας 22χρονος οπαδός του Πανιωνίου, ως ο κάτοχος τσάντας με 7 βόμβες μολότοφ, η οποία είχε εντοπισθεί στις 15 Νοεμβρίου 2016 στη συμβολή των οδών Ευαγγελικής Σχολής και Κοραή, στη Νέα Σμύρνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παύλος Φύσσας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο Ευρωκοινοβούλιο η Μάγδα Φύσσα: Δικαίωση για όλα τα θύματα του φασισμού

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ήταν τάγματα εφόδου. Τους περικύκλωσαν και άρχισαν να τους χτυπούν

SHARE: