Τελικά, δεν θα "εξαφανίσει τη Βουλή"

Τελικά, δεν θα "εξαφανίσει τη Βουλή"

Δήλωση-διάψευση από τον φερόμενο ως "εγκέφαλο" των τοκογλύφων. Οι πολιτικοί και η απειλή που... δεν ειπώθηκε ποτέ

Διαψεύδει ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" του κυκλώματος τοκογλυφίας, Μ. Καραμπέρης, ότι έχει στην κατοχή του βίντεο που αποδεικνύουν τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με  την "Καθημερινή", ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο, διένειμε μέσω του δικηγόρου του γραπτή δήλωση, διαψεύδοντας όσα είχε εκμυστηρευθεί πρόσωπο του περιβάλλοντός του.

Η φράση "αν βγάλω τα βίντεο θα εξαφανιστεί η Βουλή", που αναφέρθηκε σε δημοσίευμα εφημερίδας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαιωάννου, αλλά και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευ. Μπακέλα, που ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης .

"Ποτέ δεν έκανα καμιά τέτοια δήλωση-εκμυστήρευση-γνωστοποίηση σε κανένα ούτε κατείχα ή κατέχω κανένα γραπτό ή ηλεκτρονικό αρχείο που να αφορά οποιοδήποτε πρόσωπο ούτε κατέγραψα συνομιλία μου με τα ανωτέρω πρόσωπα. Ως εκ τούτου δεν αποδέχομαι την πολιτική των 'ψιθυριστών', των ανωνύμων πηγών και άλλων κουκουλοφόρων πληροφοριοδοτών, οι οποίοι προσπαθούν να επιβαρύνουν τη θέση μου" δηλώνει ο Καραμπέρης και συνεχίζει:

"θα υπομείνω καρτερικά όλες τις διαδικασίες και με την οφειλόμενη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε εν τέλει να αποδειχθεί, έτσι όπως ο νόμος ορίζει, η αθωότητα ή η ενοχή μου επί των αποδιδόμενων κατηγοριών. Κατηγορίες οι οποίες εξυφάνθησαν από τότε που τόλμησα να κατέλθω υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης. Παρακαλώ όλους να πάψουν να εκμεταλλεύονται πολιτικά την προσωπική μου περιπέτεια γιατί αφορά αποκλειστικά εμένα και όχι κόμματα ή πολιτικούς σχηματισμούς".

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι καταθέσεις των θυμάτων των τεσσάρων συμμοριών, την ώρα που 30 από τους 53 κατηγορούμενους έχουν καταθέσει προσφυγές κατά των ενταλμάτων κράτησης ή των χρηματικών εγγυήσεων που τους έχουν επιβληθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισαγγελέας για τον μαφιόζο που "θα εξαφανίσει τη Βουλή"

"Θα εξαφανιστεί η Βουλή αν μιλήσω"

"Δεν θα τον δω στην κάσα, δεν θα αντέξω..."

SHARE:

24Media Network