Τέλος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από Ελλάδα σε Μ. Βρετανία

Τέλος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από Ελλάδα σε Μ. Βρετανία

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομη προώθηση μεταναστών στην Μ. Βρετανία και πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων. Ως κέντρο των δραστηριοτήτων τους χρησιμοποιούσαν κατάστημα-"βιτρίνα" στην Ομόνοια

Συνελήφθησαν στην Ομόνοια, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, δύο αλλοδαποί, ένας Αφγανός και ένας Ιρανός, για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, διευκόλυνση παράνομης εισόδου – εξόδου και κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και για παράβαση του Νόμου περί Πρόληψης και Καταστολής της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, σχετικά με εγκληματική ομάδα που προωθούσε παράνομα μετανάστες από τη χώρα μας προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με κυριότερο προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία, μέσω της αεροπορικής μεθόδου, διενήργησε πολύμηνη έρευνα για την αποκάλυψη της δράσης και τον εντοπισμό των μελών της.

Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν ο εντοπισμός καταστήματος «μίνι μάρκετ» στην περιοχή της Ομόνοιας, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι ως "βιτρίνα" για τις παράνομες δραστηριότητές τους και συγκεκριμένα για τη διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών και διοικητικών εγγράφων, την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων με συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά πρακτορεία και την παράδοση τους στους υπό προώθηση μετανάστες, έναντι υψηλών χρηματικών αμοιβών που κυμαίνονταν από 5.000 έως 7.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, το συγκεκριμένο κατάστημα χρησιμοποιείτο για την ασφάλιση και μεταφορά χρηματικών ποσών, από υποψηφίους για προώθηση μετανάστες ή συγγενείς αυτών, προς τους αντίστοιχους διακινητές. Λειτουργούσε ως γραφείο – διαμεσολαβητής και παρέδιδε τα χρήματα στο διακινητή όταν ολοκληρώνονταν η συμφωνηθείσα παράνομη προώθηση, λειτουργώντας ως γραφείο άτυπης μεταφοράς χρημάτων σύμφωνα με τη μέθοδο γνωστή ως «HAWALA BANKING».

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ταξιδιωτικών και διοικητικών εγγράφων αμφιβόλου γνησιότητας, χρηματικό ποσό 7.850 ευρώ, χρηματικό ποσό -300- ελβετικών φράγκων, χρηματικό ποσό 80 λιρών Αγγλίας, χρηματικό ποσό 2.420 δολαρίων ΗΠΑ, χρηματικό ποσό 335 λιρών Τουρκίας, χρηματικό ποσό 24.370.000 ριάλ Ιράν, 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτής και 2 κινητά τηλέφωνα.

Η σύλληψη των δραστών επετεύχθη μετά από συνεργασία με τη Βρετανική Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος – National Crime Agency και στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου, για την αντιμετώπιση οργανωμένων κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη προώθηση μεταναστών. Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network