Τέσσερις αναγνωρίστηκαν ως δράστες της επίθεσης κατά των Αιγυπτίων ψαράδων

Τέσσερις αναγνωρίστηκαν ως δράστες της επίθεσης κατά των Αιγυπτίων ψαράδων
Δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ο Μοχάμεντ Αμπού Χαμαντ αναγνώρισε στο πρόσωπο τεσσάρων κατηγορουμένων τους δράστες της επίθεσης το 2012. Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του πέμπτου κατηγορούμενου για να περάσει κι αυτό από τη διαδικασία της αναγνώρισης

Τέσσερις κατηγορούμενους ως δράστες της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων τον Ιούνιο του 2012 αναγνώρισε κατά τη συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής ο Μοχάμεντ Αμπού Χαμαντ. Το δικαστήριο μάλιστα διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου να προσέλθει ενώπιον του μάρτυρα ένας ακόμη κατηγορούμενος, ο οποίος απουσίαζε σήμερα.

Η αναγνώριση των Αναστάσιο Πανταζή, Μάρκο Ευγενικό, Θωμά Μαρία και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης, η οποία έκανε λόγο για πλήρη ακυρότητα της διαδικασίας. Ο πέμπτος κατηγορούμενος, Δημήτρης Αγριογιάννης, που εμπλέκεται στο σκέλος που αφορά στους Αιγύπτιους ψαράδες, ήταν απών με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του.

Συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι ο μάρτυρας δεν προχώρησε σε λεπτομερή περιγραφή των δραστών, πριν τους αναγνωρίσει. Το δικαστήριο πάντως απέρριψε τα αιτήματα.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του μάρτυρα Μοχάμεντ Αμπού Χαμαντ, ο οποίος περιέγραψε την επίθεση λέγοντας: “κοιμόμασταν στο σπίτι ο Αχμέντ, ο Σααντ, σε ένα δωμάτιο, εγώ και δύο ανίψια μου σε άλλο δωμάτιο. Άκουσα χτυπήματα, κουνιόταν το σπίτι σαν να γινόταν σεισμός… Ήταν χτυπήματα με ξύλα, στην πόρτα και τα παράθυρα. (…) Κατάλαβα ότι η Χρυσή Αυγή ήρθε να μας σκοτώσει”. Συνέχισε αναφέροντας: “άνοιξα το παράθυρο μου και άρχισα να φωνάζω, είδα δέκα άτομα περίπου με μαύρες μπλούζες, με γράμματα μπροστά, μεγάλα γράμματα, “χρυσά”. Δεν διαβάζω Ελληνικά”.

Πρόεδρος: Πώς ήταν αυτοί;

Μάρτυρας: Όλοι νεαροί, περίπου 20-25 χρονών, ένας μόνο ήταν πιο μεγάλος, κι ένας λίγο παχουλός, τα μαλλιά του ανοιχτόχρωμα. Κοντά μαλλιά είχαν. Την πρώτη φορά φοβήθηκα, και έκλεισα γρήγορα το παράθυρο. Όταν βγήκε η γειτονιά, άρχισα να πετάω πράγματα από το παράθυρο, τότε σαν να είδα μια κοπέλα.

Πρόεδρος: Πήγατε στο δωμάτιο του αδερφού σας;

Μάρτυς: Όχι, έκλεισα το παράθυρο και έμεινα εκεί. Μετά είδα ότι το χολ γέμισε με καπνό, δεν βγήκα, φοβήθηκα τη δύσπνοια. Είδαμε τον πυροσβεστήρα στο χολ, τον πέταξαν μέσα στο σπίτι από το σπασμένο τζάμι της πόρτας.

Πρόεδρος: Αυτοί που ήταν έξω, τι λέγανε;

Μάρτυς: Φωνάζανε, αλλά δε συγκράτησα κάτι, ήμουν σε κακή κατάσταση. Φώναζαν όλοι μαζί.

Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα