Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων που ενέχεται σε 24 κλοπές και ληστείες

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων που ενέχεται σε 24 κλοπές και ληστείες

Τρεις 17χρονοι, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο "εγκέφαλος" και ένας 15χρονος είχαν κλέψει από παγκάρια ιερών ναών μέχρι αντικείμενα από σκάφη

Συμμορία, που απαρτιζόταν από τέσσερις ανήλικους και ενέχεται σε πλήθος κλοπών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, εξάρθρωσε το τμήμα Ασφάλειας Καλαμαριάς.

Πρόκειται για έναν 17χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είναι ο "εγκέφαλος" της σπείρας, δύο ημεδαπούς ηλικίας 17 ετών και έναν 15χρονο ομογενή. Όλοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ληστείας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η δράση της συμμορίας ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2015. Από τότε μέχρι τον τρέχοντα μήνα, προέβησαν σε κλοπές από παγκάρια ιερών ναών, μηχανές παιχνιδιών, αυτόματους πωλητές τροφίμων, από το εσωτερικό σκαφών, από σταθμευμένες μοτοσυκλέτες, κυλικεία και άλλους χώρους, αρπάζοντας χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κράνη κ.α. Σε δύο περιπτώσεις αφαίρεσαν με τη χρήση βίας ή με απειλές, χρήματα από μία γυναίκα και από ανηλίκους.

Στα χέρια των αρχών έπεσε, επίσης, και ένας 18χρονος ημεδαπός, ο οποίος μαζί με έναν εκ των μελών της συμμορίας, αποπειράθηκαν να πωλήσουν ηλεκτρονική συσκευή – παιγνιομηχανή, η οποία είχε αφαιρεθεί από το εσωτερικό ενός εκ των προαναφερομένων κυλικείων και την οποία είχαν αναρτήσει προς πώληση σε σχετική ιστοσελίδα.

SHARE: