Τηλεφώνημα για βόμβα στο ΣτΕ

Τηλεφώνημα για βόμβα στο ΣτΕ
Διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που καλείται να αποφασίσει για τη συνταγματικότητα ή μη του νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, μετά τη διακοπή της πρώτης διάσκεψης, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Άνδρες των ΤΕΕΜ έσπευσαν στο κτίριο του ΣτΕ. Άγνωστος τηλεφώνησε σε εφημερίδες και είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτίριο. Διακόπηκε η συνεδρίαση για τις τηλεοπτικές άδειες

Άγνωστος πήρε τηλέφωνο στο Βήμα στις 10:07 και στις 10:09 αντίστοιχα στην Εφημερίδα των Συντακτών και προειδοποίησε πως θα εκραγεί βόμβα στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε 45 λεπτά, όπου συνεδριάζει για της τηλεοπτικές άδειες.

Στο σημείο έσπευσε αστυνομία που απομακρύνει τον κόσμο και έφτασαν πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ. Το χρονικό όριο που είχε δώσει ο άγνωστος παρήλθε και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάτι ύποπτο.

Λογω του τηλεφωνήματος για βόμβα στο κτίριο του ΣτΕ απομακρυνθηκαν από αστυνομικούς οι τηλεοπτικές κάνερες και τα σταθμευμένα αυτοκινητα που βρίσκονταν  στην είσοδο.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, έχει διακόψει τη διάσκεψή της για τις τηλεοπτικές άδειες, χωρίς να είναι γνωστό άν έχει διακόψει προσωρινά ή για όλη τη μέρα.

Η διάσκεψη

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επρόκειτο να τοποθετηθούν για να αναπτύξουν τις απόψεις τους γύρω από το παραδεκτό και το έννομο συμφέρον των τηλεοπτικών σταθμών. Στη συνέχεια, οι ανώτατοι δικαστές θα κληθούν να ψηφίσουν.

Εφόσον οι σύμβουλοι της Επικρατείας αποδεκτούν την επίμαχη εισήγηση την Παρασκευή, τότε η υπόθεση θα κλείσει σε αυτό το σημείο και οι ανώτατοι δικαστές δεν θα ασχοληθούν καθόλου με την ουσία της υπόθεσης που ειναι η συνταγματικότητα ή μη του Νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε διαφορετική περίπτωση, η Ολομέλεια θα κληθεί να εξετάζει την υπόθεση στην ουσία της και σε αυτό το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται να οριστεί και νέα διάσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση των κύριων προσφυγών είχε διεξαχθεί στις 4 Ιουλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας και η ένωση ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας έθεσαν ζητήματα αντισυνταγματικότητας, αναφορικά με την παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τον περιορισμό των αδειών στις τέσσερις και την τιμή εκκίνησης για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό που είχε οριστεί στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα