Την Παρασκευή η απολογία Μαρτίνη

Την Παρασκευή η απολογία Μαρτίνη

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Μαΐου, ζήτησε και έλαβε το ζεύγος Μαρτίνη. Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται την εμπλοκή της στην υπόθεση

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Μαΐου, ζήτησαν και έλαβαν ο πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρ. Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή.

Το ζεύγος Μαρτίνη οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου εκτελέστηκαν τα σε βάρος του εντάλματα για την υπόθεση μίζας ύψους περίπου 3,2 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων. Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Νικ. Τσιρώνη και οι δυο κατηγορούμενοι ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τους ισχυρισμούς τους. Μέχρι τότε κρατούνται.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Αναφορικά με την πράξη της απάτης, δεν ασκήθηκε δίωξη καθώς έχει παραγραφεί αφού το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε το 1998.

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται την εμπλοκή της στην υπόθεση. Υποστηρίζουν σύμφωνα με δηλώσεις τους, ότι τα χρήματα είναι νόμιμα και φορολογημένα, καθώς και ότι τα ποσά που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς της συζύγου του Ανδρ. Μαρτίνη προέρχονται από οικογενειακή περιουσία.

Ο συνήγορος τους, Γιάννης Θωμάς, Σε δηλώσεις του υποστήριξε: “Δεν έχουν καμία σχέση με την πράξη. Θα ενημερωθούμε για τα στοιχεία της δικογραφίας και θα προσπαθήσουμε να αντικρούσουμε τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Υποστηρίζουν ότι τα χρήματα δεν απεστάλησαν από γερμανική εταιρία, αλλά από περιουσία της κυρίας Μαρτίνη που διαχειρίστηκε γνωστός δικηγόρος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα