Το κείμενο ανάληψης ευθύνης για τον ΣΕΒ με στίχους του Ελύτη

Η είσοδος στο κτήριο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών(ΣΕΒ), στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, μια ημέρα μετά την έκρηξη βόμβας που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι. Στο σημείο που έγινε η έκρηξη, άνοιξε κρατήρας, ενώ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές η πρόσοψη των γραφείων του ΣΕΒ. Παράλληλα, σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, καθώς και σε ξενοδοχείο από την πλευρά της οδού Ξενοφώντος.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Η είσοδος στο κτήριο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών(ΣΕΒ), στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, μια ημέρα μετά την έκρηξη βόμβας που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι. Στο σημείο που έγινε η έκρηξη, άνοιξε κρατήρας, ενώ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές η πρόσοψη των γραφείων του ΣΕΒ. Παράλληλα, σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, καθώς και σε ξενοδοχείο από την πλευρά της οδού Ξενοφώντος. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Με εκτενές της κείμενο 32 σελίδων η "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" δίνει λεπτομέρειες για το χτύπημα στα γραφεία του ΣΕΒ. Τα στελέχη της οργάνωσης αφιερώνουν την "παρέμβασή τους", όπως την χαρακτηρίζουν, στους τέσσερις εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη στα ΕΛΠΕ

Στη δημοσιότητα δόθηκε η προκήρυξη για την επίθεση στον ΣΕΒ από την "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών".

Το κείμενο 32 σελίδων αναρτήθηκε στο Indymedia. Όπως εξηγούν οι συντάκτες του, η "παρέμβαση" όπως την χαρακτηρίζουν, αφιερώνεται στους τέσσερις εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη στα ΕΛΠΕ τον περασμένο Μάιο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το κείμενο εκκινά με απόσπασμα στίχων του Οδυσσέα Ελύτη από το Άξιον Εστί.

"Ήταν μια δικαιοπραξία, μια έκφραση λαϊκής δικαιοσύνης απέναντι σε εκείνους που πλουτίζουν πάνω στους δικούς μας κυριολεκτικούς ή μεταφορικούς θανάτους", αναφέρουν οι συντάκτες του κειμένου.

"Γι΄αυτό και την παρέμβαση μας την αφιερώνουμε, πρώτα απ΄όλους, στη μνήμη των 4 εργατών που τον περασμένο Μάη θυσιάστηκαν στα κολαστήρια των ΕΛΠΕ, ιδιοκτησίας του αρχιεγκληματία Λάτση. Οι Χαράλαμπος Δευτεραίος, Ραμαντάν Ντελιλάι, Κώστας Μαγγούρας και Αντώνης Αβράμπου θα μείνουν για πάντα ζωντανοί στη μνήμη του λαού. Γιατί, το αίμα των νεκρών εργατών, είναι δικό μας αίμα, είναι το αίμα που ποτίζει τον όρκο εκδίκησης της τάξης μας για τις ταπεινώσεις, τις στερήσεις και τα εγκλήματα που έχουμε υποστεί".

Επιτίθενται μάλιστα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου:

"Με δεδομένο ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται εγκλωβισμένη στο φαύλο κύκλο της ύφεσης χωρίς καμιά άμεση προοπτική ανάκαμψης, το τρίτο μνημόνιο δεν έρχεται απλά για να διαιωνίσει την κατάσταση αλλά πιθανά για να δρομολογήσει την επίσημη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους, η ερμηνεία για την υφεσιακή πολιτική δεν μπορεί να ευτελίζεται σε ευφυολογήματα τύπου ''Μερκελισμός'', αλλά στο διαφαινόμενο προσανατολισμό των ιμπεριαλιστών για το μέλλον της χώρας. Για το αν, και με ποία μορφή, θα συνεχίσει να υπάρχει η Ελλάδα στην Ευρώπη".

Η προκήρυξη κλείνει με "αγωνιστικούς χαιρετισμούς" "στους λαούς και τα ανταρτικά κινήματα της περιοχής που μάχονται με το όπλο στο χέρι ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις παραφυάδες του. Ειδικότερα στις κομμουνιστικές οργανώσεις σε Τουρκία και Κουρδιστάν που πολεμούν με αυταπάρνηση τον τουρκικό φασισμό και τον ισλαμοφασισμό (ISIS). Στο ιστορικό Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης που σχεδόν μισό αιώνα αντιστέκεται ένοπλα ενάντια στο σιωνιστή κατακτητή. Στις αριστερές αντάρτικες οργανώσεις στο Λίβανο και αλλού".

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη:

Card
SHARE:

24Media Network