Το ΣΔΟΕ βρήκε 150.000€ σε λογαριασμό του βουλευτή της ΧΑ, Ι. Λαγού

Στιγμιότυπο από την μεταγωγή των βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής στον Εισαγγελέα και κατόπιν στον ανακριτή,με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την μεταγωγή των βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής στον Εισαγγελέα και κατόπιν στον ανακριτή,με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Δύο off shore εταιρείες που είναι πιθανό να σχετίζονται με τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής εντόπισε το ΣΔΟΕ. Μεγάλο ποσό στον λογαριασμού του Ι. Λαγού, που δηλώνει "άνεργος"

Σημαντικές εξελίξεις στην έρευνα του ΣΔΟΕ για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Βήματος", οι ελεγκτές εντόπισαν δύο off shore εταιρείες στην Κύπρο, που ανήκουν σε στέλεχος της οργάνωσης.

Οι υπεράκτιες εταιρείες στην Κύπρο εμφανίζεται να ανήκουν σε πρώην ασφαλιστή που συμμετέχει στη διαχείριση του ταμείου του κόμματος, μαζί με ένα άλλο συγγενικό του πρόσωπο.

Οι εταιρείες αυτές φέρεται να έχουν συσταθεί το 2004 προτού ο ασφαλιστής εμπλακεί στη δράση της Χρυσής Αυγής και έχει ζητηθεί να διαπιστωθεί σε ποιες συναλλαγές προχωρούσε τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, βρέθηκαν 150.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγού, ο οποίος δηλώνει άνεργος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο πόθεν έσχες του δήλωνε ότι έχει στην κατοχή του ένα ακίνητο 50 τ.μ. και οι καταθέσεις του στην τράπεζα δεν ξεπερνούν τα 7 ευρώ. Σύμφωνα με την πλευρά του βουλευτή, τα χρήματα που βρήκε το ΣΔΟΕ, προέρχονται από κληρονομιά που έλαβε το 2005.

Οι έρευνες για τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής, αλλά και τους λογαριασμούς 35 στελεχών της, ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και παραμένουν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network