Τους 12 έφτασαν οι συλληφθέντες για το φορτίο με την ηρωίνη

Τους 12 έφτασαν οι συλληφθέντες για το φορτίο με την ηρωίνη
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 16-11-2013, στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας αλλοδαπός υπήκοος Τουρκίας, ηλικίας 45 ετών, οδηγός φορτηγού διεθνών μεταφορών, για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια ποσότητας ηρωίνης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους -7.100- γραμμαρίων. Ένα (1) φορτηγό (τράκτορας) μετά ρυμουλκούμενου. Μία (1) συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Ειδικότερα, μετά από έρευνα για τη δράση αλλοδαπού οδηγού που μεταφέρει με φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών ναρκωτικά από την Τουρκία στην Ελλάδα, με τελικό προορισμό το Νομό Αττικής, εξακριβώθηκε η ταυτότητά του καθώς και το όχημα που χρησιμοποιεί και οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση, με αποτέλεσμα να εντοπισθεί αυτό στα διόδια Πελασγίας Φθιώτιδας. Μετά από διακριτική επιτήρηση και όταν αυτό σταμάτησε σε χώρο αναψυχής-στάθμευσης επί του 90ου χλμ. της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, ελέγχθηκε και εντός της καμπίνας του τράκτορα βρέθηκαν τα κατασχεθέντα ναρκωτικά. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θήβας G4PHOTOS

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως συνελήφθη αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής για τη διακίνηση περισσότερου από έναν τόνο ηρωίνης

Παραδόθηκε και στη συνέχεια συνελήφθη ένας ακόμα εμπλεκόμενος στην υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πηγές από το λιμενικό σώμα πρόκειται για Αλβανό υπήκοο στον οποίο είχε σταλεί μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου και είχε καταφέρει να διαφύγει.Ο συλληφθείς παραδόθηκε αυτοβούλως. Η παράδοσή του έγινε στις 14.30 το απόγευμα της Κυριακής.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση της ποσότητας ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών και αξίας άνω των 30 εκατομμύρια ευρώ έχουν συλληφθεί 11 άτομα.

Πρόκειται για έξι Έλληνες, εκ των οποίων και ένας ανήλικος, οι οποίοι θα απολογηθούν την Τρίτη και για πέντε Τούρκους υπηκόους, που θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Στους συλληφθέντες, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε ότι αφορά τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επιμέρους διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, με την έννοια δηλαδή ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για εισαγωγή, για αποθήκευση για κατοχή και για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα