Τρεις ενήλικοι έπεισαν 12χρονη να τους στέλνει γυμνές φωτογραφίες

Τρεις ενήλικοι έπεισαν 12χρονη να τους στέλνει γυμνές φωτογραφίες

Ένα 12χρονο κορίτσι, έστελνε γυμνές φωτογραφίες μέσω Facebook σε ενήλικους. Ο τελευταίος εμπλεκόμενος για την υπόθεση αυτή εντοπίστηκε στην Θεσσαλονίκη, ενώ ένας 34χρονος στην Αθήνα της ζήτησε να βρεθούν από κοντά

Άλλη μια σοκαριστική υπόθεση εξιχνιάζεται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αποδεικνύει περίτρανα την παντελή απουσία των γονέων από την ζωή και την καθημερινότητα των παιδιών τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με τις ευκαιρίες που βρίσκουν οι παιδόφιλοι να προσεγγίζουν παιδιά και ειδικά μέσω Facebook.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, η μητέρα της 12χρονης δεν γνώριζε καν ότι η κόρη της διατηρούσε προφίλ στο Facebook, στο οποίο μάλιστα είχε δώσει ψευδή ηλικιακά στοιχεία για να το ανοίξει και τυχαία το ανακάλυψε και ήρθε αντιμέτωπη με τους σοκαριστικούς διαδικτυακούς διαλόγους της κόρης της και πρόστυχες φωτογραφίες που τρεις ενήλικοι την έπειθαν να τους στέλνει.

Για τη υπόθεση αυτή, σε πρότερο χρόνο σχηματίστηκε δικογραφία για δύο άντρες 27 και 34 ετών στην Αθήνα, με τον τελευταίο μάλιστα να ζητάει από το κοριτσάκι να βρεθούν από κοντά, με ό,τι θα επακολουθούσε, ευτυχώς όμως το παιδί δεν πήγε στο ραντεβού.

Για την ίδια υπόθεση, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνέλαβε έναν 21χρονο Έλληνα στην Θεσσαλονίκη, για παιδική πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις σε βάρος ανήλικης

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος του 21χρονου, για τα αδικήματα της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου και προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία μητέρας, ότι η ανήλικη κόρη της, μετά από προτροπή άλλων χρηστών του διαδικτύου, τους απέστειλε γυμνές φωτογραφίες της.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας διεξήχθη ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 21χρονου στην Θεσσαλονίκη, όπως και των προηγούμενων δύο αντρών στην Αθήνα.

Ακολούθως αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διεξήγαγαν έρευνα στην οικία του και στα ηλεκτρονικά και ψηφιακά μέσα που διαχειριζόταν. Βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο μαζί με κάρτα SIM , ενώ από την επιτόπια ερεύνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Το κινητό τηλέφωνο θα αποσταλεί για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88

Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Μέσω twitter : @ CyberAlertGR

SHARE:

24Media Network