Τρίτο ‘όχι’ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Τρίτο ‘όχι’ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο Εφετείο, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015. Το πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, αποφάσισε την αποφυλάκιση τςη Βίκυς Σταμάτη μετά από 3 χρόνια κράτησης και 6 αιτήματα χωρίς αποτέλεσμα. Η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, της αφαίρεσης διαβατηρίου, της υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που δήλωσε στο δικαστήριο και της εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Απορρίφθηκε ξανά το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η τρίτη κατά σειρά αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Άκη Τσοχατζόπουλου, αφού το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε και πάλι το αίτημα του πρώην υπουργού να αποφυλακιστεί.

Αντίστοιχη ήταν και η εισαγγελική εισήγηση, με την οποία προτάθηκε να μην γίνει δεκτή η αίτηση Τσοχατζόπουλου, η οποία αναφερόταν σε προβλήματα υγείας καθώς και ότι ο ίδιος διατρέχει κίνδυνο εντός του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα με εντάσεις, και συγκεκριμένα με την πολιτική αγωγή να καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη. Μάλιστα, η δικηγόρος Ουρανία Μενδρινού έφτασε στο σημείο να ζητήσει την προστασία του δικαστηρίου. Έντονη ήταν η αντίδραση υπεράσπισης και του ιδίου του κατηγορούμενου υπουργού.

Πολιτική αγωγή: Μετά το τέλος της προηγούμενης συνεδρίασης ο κ. Τσοχατζοπουλος και η σύζυγος του μας επιτέθηκαν. Υπήρξε άμεσος κίνδυνος συμπλοκής με τον έτερο συνήγορος πολιτικής αγωγής. Οι αστυνομικοί φρουροί του κ. Τσοχατζόπουλου παρακολουθούσαν και κανένας δεν παρενέβη. Δεν είναι δυνατόν να φεύγει ένας κρατούμενος χωρίς χειροπέδες εκτός δικαστηρίου. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα.

Υπερ: Είσαστε στα καλά σας;

Άκης Τσοχατζοπουλος: Αμέσως θα σας κάνω μήνυση. Ντροπή σας να λέτε τόσα ψέματα στο δικαστήριο! Να εγκαταλείψετε τη θέση της πολιτικής αγωγής αμέσως!

Πρόεδρος: Το δικαστήριο είναι αρμόδιο για όσα γίνονται εντός της αίθουσας, εφόσον κάτι γίνεται εκτός πρέπει να απευθυνθείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα

Πολ. Αγωγή: Βλέπετε ότι δεχόμαστε επίθεση και εντός της αίθουσας!

Πρόεδρος: Να είσαστε σεμνοί και ευγενικοί!

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, απολογήθηκε η λογίστρια Ευφρ. Λαμπροπούλου, η οποία αρνήθηκε όπως και πρωτόδικα την εμπλοκή της στην υπόθεση. “Ουδέποτε έλαβα χρηματικό ποσό από κ. Τσοχατζόπουλου και κ. Ζήγρα πέραν των λογιστικών υπηρεσιών που τους προσέφερα” είπε μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί η απολογία του Νικ. Ζήγρα, εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα