Βασίλης Στεφανάκος: Ο πολιτικοποιημένος 'Νονός'

Βασίλης Στεφανάκος: Ο πολιτικοποιημένος 'Νονός'

Ο Βασίλης Στεφανάκος έχει χαρακτηριστεί ο ηγέτης της "Greek Mafia" και η ομάδα του υπήρξε αντίπαλη με άλλες επίσης ισχυρές ομάδες της νύχτας - Ήταν πολιτικοποιημένος με αριστερό προφίλ και δεν είχε αρνηθεί τις φιλικές σχέσεις με τους "Πυρήνες της Φωτιάς"

Έχει χαρακτηριστεί ως ο ηγέτης της “Greek Mafia”, ο ηγέτης της ισχυρής τριάδας των νονών της Δυτικής Αττικής που κρατούσε τα ηνία γύρω από τον κόσμο της νύχτας, ο ηγέτης του «τρίτου αίματος» των «νονών» μετά από συνεχείς πολέμους και τα ξεκαθαρίσματα μεταξύ των αντιπάλων ομάδων που κυριαρχούσαν πριν από εκείνον στη νύχτα.

Ο Βασίλης Στεφανάκος διέφερε πολύ από αυτό που έχει συνήθως κάποιος στο νου του για το πως μοιάζει ή φέρεται ένας κακοποιός. Ήταν πολύ μορφωμένος και πολιτικοποιημένος όσο κανείς άλλος στον κόσμο της νύχτας, προερχόταν από οικογένεια με αριστερή ιδεολογία που είχε δεχθεί διωγμούς και ήταν και είχε ασπαστεί και ο ίδιος την ιδεολογία αυτή, του άρεσε το διάβασμα, είχε τρόπους και διατηρούσε ακόμα και ένα δικό του Blog στο οποίο μετέφερε τις απόψεις και τις πολιτικές του ανησυχίες.

ADVERTISING

Αυτό αφορά όμως την μία πλευρά του Βασίλη Στεφανάκου. Μοιραία υπήρχε και η άλλη πλευρά του «νονού», που ήταν υπεύθυνος για την συνέχιση ενός ατελείωτου κύκλου αίματος, για εκβιάσεις και για πλήθος κακουργημάτων.

Ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος είχε έρθει κοντά μάλιστα στην φυλακή πριν αποφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2016, ακόμα και με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» που τους θεωρούσε φίλους του. Οι Αρχές θεωρούσαν ότι είχε έρθει κοντά και με τον Χριστόδουλο Ξηρό και ίσως είχε βοηθήσει στο σχέδιο απόδρασης «Γοργοπόταμος» που περιελάμβανε ανατίναξη της περίφραξης των φυλακών, κάτι που απέτυχε πριν καν γίνει.

Είχε καταδικαστεί σε ηθική αυτουργία σε δολοφονία, για εμπλοκή στις εναέριες αποδράσεις με ελικόπτερο, για εκβιάσεις, για προστασία και λαθρεμπόριο και είχε εμπλακεί το όνομά του σε πλήθος εγκληματικών ενεργειών, δολοφονιών και για σχέσεις με επίορκους αστυνομικούς και λιμενικούς.

Ένα από τα τελευταία επεισόδια που φέρεται να είχε εμπλακεί μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού ήταν και του ξυλοδαρμού σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, κάτι που όμως τότε το είχαν διαψεύσει και οι δύο και το είχε χαρακτηρίσει ως «λεκτική αψιμαχία για ασήμαντη αφορμή».

Οι Αρχές «έβλεπαν» αλλά δεν μπόρεσαν να αποδείξουν πιθανή «βοήθεια» και στις δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο το 2013 από τις «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» αλλά και στην εκτέλεση  του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη τον Φεβρουάριο του 2015 στην Στυλίδα, την οποία ανέλαβε η «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη».

Πίσω από αυτή την εν ψυχρώ εκτέλεση έξω από το «βασίλειο» του Στεφανάκου, έξω από το σπίτι του που θεωρούσε ότι ήταν αδύνατον να τολμήσει κάποιος να τον πειράξει, βρίσκονται φιλόδοξοι μαφιόζοι που θέλουν να γίνουν εκείνοι επικεφαλής του «τέταρτου αίματος» ή αντίπαλος πόλος από το παρελθόν και από γειτονική περιοχή που η «τριάδα» είχε μαζί του έναν ατελείωτο πόλεμο;

Αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι Αρχές, ωστόσο ο φόβος για έναν νέο γύρο βίας και αίματος με εκτελέσεις αντιποίνων μοιάζει πιο κοντινός από ποτέ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δολοφονία Στεφανάκου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος

Βασίλης Στεφανάκος: Όταν επιτέθηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή

SHARE:

24Media Network