Βίντεο ντοκουμέντο με τον Χριστόδουλο Ξηρό μια μέρα πριν τη σύλληψή του

Το σπίτι στην Ανάβυσσο (αριστερά στην φωτό, το χαμηλό πίσω από τα δένδρα) όπου διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
Το σπίτι στην Ανάβυσσο (αριστερά στην φωτό, το χαμηλό πίσω από τα δένδρα) όπου διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) EUROKINISSI

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον τρομοκράτη της 17Ν να επισκέπτεται κατάστημα κοντά στην Ανάβυσσο

Το βίντεο που δημοσιοποιήσε ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA δείχνει τον Χριστόδουλο Ξηρό να επισκέπτεται κατάστημα στην περιοχή.

Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις του έξω από το κατάστημα και μια μόλις ημέρα πριν οι αστυνομικοί προβούν στη σύλληψή του, λίγο έξω από τη μονοκατοικία στην οποία διέμενε τους τελευταίους μήνες. 

Ο "Μανώλης" της 17Ν μετακινούμενος πάντα με το ποδήλατό του, επισκέπτεται κατάστημα στην περιοχή της Ανάβυσσου. Εκτός από τα μακριά ξανθά μαλλιά, φοράει σκουφί και γυαλιά ηλίου και κρατάει στα χέρια του μια τσάντα. Φαίνεται πως ο τρομοκράτης κοντοστέκεται ελαφρά όταν παρατηρεί πως το κατάστημα είναι γεμάτο πελάτες. Αρχικά αποφασίζει να μην εισέλθει στο κατάστημα, στη συνέχεια όμως αλλάζει απόφαση και μπαίνει, αφού έχει βεβαιωθεί πως σε αυτό δεν βρίσκονται παρά ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους πελάτες. Ο Ξηρός βγαίνει ύστερα από μερικά λεπτά από το μαγαζί, έχοντας βάλει το αντικείμενο που αγόρασε στην τσάντα, παίρνει το ποδήλατο και αποχωρεί.  

Ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής που τον παρακολουθούσαν τους τελευταίους μήνες στη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο. Ο τρομοκράτης κινούνταν με το ποδήλατο και έπεσε στην ενέδρα της ΕΛ.ΑΣ. που σκηνοθέτησε ένα τροχαίο ατύχημα, ώστε να τραβήξει την προσοχή του. Ο Ξηρός δεν φαίνεται να προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς που του πέρασαν τις χειροπέδες.

Από την ώρα που η αντιτρομοκρατική μπήκε στο σπίτι-γιάφκα της Ανάβυσσου, ανακάλυψε έναν ασύλληπτο όγκο όπλων και εκρηκτικών υλών σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή τύπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, μαζί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Οι πληροφορίες της αστυνομίας δείχνουν χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποινική δίωξη στον Ξηρό. "Εσείς πρέπει να απολογηθείτε", είπε στον εισαγγελέα

Ταυτότητα γυναίκας βρέθηκε στη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού

SHARE:

24Media Network