“Ξεδοντιάζει” η Ασφάλεια τεράστιο κύκλωμα ληστών στο κέντρο -Πάνω από 130 συλλήψεις

“Ξεδοντιάζει” η Ασφάλεια τεράστιο κύκλωμα ληστών στο κέντρο -Πάνω από 130 συλλήψεις
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπρατταν ληστείες, κλοπές και μικροδιακίνηση ναρκωτικών - Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν ύστερα από έφοδο σε υπό κατάληψη χώρο επί της οδού Αραχώβης στα Εξάρχεια.

Γέμισαν τα κρατητήρια της Αστυνομίας από την τεράστια επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής που τα τελευταία 24ωρα έλαβε χώρα στην περιοχή των Εξαρχείων, της Ομόνοιας, του Αγίου Παντελεήμονα και ευρύτερα του κέντρου.

Στόχος της Αστυνομίας, η αποδόμηση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών, κυρίως Βορειοαφρικανών κλπ., τα μέλη της οποίας διέπρατταν σε βάρος περαστικών, κατοίκων και επαγγελματιών των περιοχών αυτών, ληστείες, κλοπές και δραστηριοποιούνταν ακόμα και στην μικροδιακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή.

Από τις έως τώρα εξορμήσεις και εφόδους των αστυνομικών έχουν συλληφθεί 138 άτομα εκ των οποίων οι πρώτοι 45 βρίσκονταν εντός της κατάληψης στην οδό Αραχώβης στα Εξάρχεια.

Ορισμένοι εξ αυτών κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους και εντός του χώρου πειστήρια, όπως κλοπιμαία, οπλισμός και ναρκωτικά και άλλοι κατηγορήθηκαν μόνο για την κατάληψη.

Οι δράστες διακινούσαν ναρκωτικά, εφορμούσαν σε περαστικούς ανά ομάδες, έκλεβαν και λήστευαν συστηματικά. Οι έρευνες και η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται για την σύλληψη και άλλων μελών και με το πέρας αυτών αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση “σκούπα” της Ασφάλειας Αττικής έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά 24ωρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα