Ξεκίνησε η δίκη για το 'Kοριόπολις'

Ξεκίνησε η δίκη για το 'Kοριόπολις'

Διέκοψε για την 7η Νοεμβρίου προκειμένου να βρεθεί κατάλληλη αίθουσα

Στις 7 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει, σε καταλληλότερη αίθουσα, η δίκη για το αποκαλούμενο "Κοριόπολις", που αφορά στην υπόθεση των στημένων αγώνων (2010-2011).

Η δίκη είχε προσδιοριστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σήμερα το πρωί, λόγω όμως της αδυναμίας της αιθούσης αλλά και κωλύματος στο πρόσωπο συνηγόρων, διέκοψε για μία εβδομάδα. Πλέον αναμένεται να συνεδριάσει στη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας, η οποία είναι καταλληλότερη να φιλοξενήσει τους συνολικά 84 κατηγορούμενους και τους δικηγόρους τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται δεκάδες παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου και νυν Δημαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, καθώς και ποδοσφαιριστές, διαιτητές, μπούκερς και άλλοι. Τα αδικήματα αφορούν κατά περίσταση χειραγώγηση αγώνων, διορισμούς διαιτητών προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων, δωροδοκίες ποδοσφαιριστών και άλλα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, 21 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος φέρονται να χειραγωγήθηκαν το διάστημα 2010-2011 και ακόμη 51 ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League την περίοδο 2009-2010. Από αυτούς τους αγώνες 12 συμπεριλήφθηκαν σε στοιχηματικά παιχνίδια, αποκομίζοντας κατά την κατηγορία όφελος ύψους 209.846, 63 ευρώ.

SHARE:

24Media Network