Σφίγγει ο κλοιός για τους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου

Σφίγγει ο κλοιός για τους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου
Φωτογραφία από το γραφείο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2017 eurokinissi

Οι προσαγωγές της Ασφάλειας είναι στοχευμένες - Πώς το μακελειό σε μπαρ του Μικρολίμανου μπορεί να συνδέεται με την Energa και την υπόθεση Ζαφειρόπουλου

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους δράστες της στυγερής δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού, στις 12 Οκτωβρίου.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής ακολούθησαν κάποια πιθανά σενάρια με κοινό παρονομαστή  την απόπειρα εκβιασμού που πήγε στραβά και εξελίχτηκε σε δολοφονία.

Το ένα σενάριο που ακολούθησαν ήταν να υπήρχε κάποιο προσωπικό κίνητρο το οποίο όποιο όμως δεν προέκυψε στην πορεία των ερευνών, το άλλο σενάριο είχε να κάνει με την υπόθεση της Energa, καθώς το θύμα είχε ως πελάτη του εκπρόσωπό της συγκεκριμένης εταιρείας.

Οι σημειώσεις που βρέθηκαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και η κατάθεση του συνεργάτη του, όπως είχαμε προαναφέρει στο News24/7, αφορούσαν συγκεκριμένα πρόσωπα στην υπόθεση αυτή που έπεσαν στο τραπέζι της συζήτησης, με τους δήθεν «πελάτες» που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του το μοιραίο εκείνο απόγευμα.

Αρχικά, θεώρησαν οι Αρχές ότι ίσως όλο αυτό να ήταν ένα πρόσχημα, όμως οι λεπτομέρειες που ζητούσαν ειδικά όταν υποτίθεται ότι αρχικά πήγαν εκεί για ένα δήθεν συγγενικό τους πρόσωπο και για άσχετη υπόθεση, έκανε τις Αρχές να πιστεύουν ότι ίσως εκεί βρισκόταν το κλειδί της απάντησης και δεν φαίνεται να έχουν πέσει έξω.

Τον Νοέμβριο του 2014 συνέβησαν δύο γεγονότα με πρωταγωνιστές τρεις Αλβανούς σκληρούς κακοποιούς, μαστροπούς και μπράβους. Το ένα ήταν το μακελειό σε μπαρ του Mικρολίμανου όπου ένας από αυτούς είχε αδειάσει ένα καλάσνικοφ στο συγκεκριμένο μαγαζί σκορπώντας τον τρόμο στους πελάτες και αφήνοντας πίσω του 15 τραυματίες, γιατί αρνήθηκε μία χορεύτρια να φωτογραφηθεί μαζί του.

Αργότερα, εκείνος και οι συνεργοί του βρίσκονται πρωταγωνιστές και σε μία απόπειρα δολοφονίας σε βάρος δικηγόρου στην Πεντέλη ο οποίος τυγχάνει να ήταν ο δικηγόρος του αντίδικου του πελάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και εκπροσώπου της Energa.

Οι τρεις σκληροί κακοποιοί συνελήφθησαν τότε και είναι στην φυλακή για πολλά χρόνια και για πλήθος κακουργηματικών πράξεων, ενώ έχουν υποδείξει ως ηθικό αυτουργό και εντολέα τους για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου τον πελάτη του Ζαφειρόπουλου.

Πρόσφατα, πληροφορίες από τις φυλακές ήθελαν να τον έχουν προσεγγίσει και να τον εκβιάζουν να πάρουν χρήματα για να πάρουν πίσω και την κατάθεσή τους αφού πλησιάζει η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης, όμως δεν το κατάφεραν.

Έτσι υπάρχει η εκτίμηση ότι στράφηκαν σε συμμορία κακοποιών ομοεθνών τους στην Καλλιθέα, (όχι ιδιαίτερα έμπειρων και μάλλον «ατζαμήδων») η οποία ενδεχομένως εμπλέκεται και σε πρόσφατο περιστατικό πυροβολισμών και τραυματισμών στην Καλλιθέα για έναν νέο γύρο εκβιασμού αυτή την φορά στον δικηγόρο του εκπροσώπου της Energa, τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Ενδεχομένως δεν εξελίχτηκε όπως ήθελαν με μοιραία αποτελέσματα. Το μεγάλο πρόβλημα των Αρχών σε όλα αυτά είναι η ομολογία, καθώς δεν είναι συνεργάσιμοι ούτε οι προσαχθέντες εξεταζόμενοι από τις Φυλακές του Κορυδαλλού ούτε οι προσαχθέντες της Καλλιθέας ως φυσικοί αυτουργοί.

Ώρα με την ώρα λοιπόν οι αστυνομικοί συνθέτουν το παζλ για έμπειρους λύτες όμως τους λείπει η «κόλλα» που είναι οι ομολογίες και προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση ώστε να ασκηθούν διώξεις. Τα προσεχή 24ωρα αναμένονται  εξελίξεις, καθώς η Ασφάλεια Αττικής, βρίσκεται  κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα