Ξηρός ή Μαζιώτης πίσω από τη βόμβα στο κέντρο της πρωτεύουσας;

Ξηρός ή Μαζιώτης πίσω από τη βόμβα στο κέντρο της πρωτεύουσας;
ΑΘΗΝΑ-Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη έξω από την τράπεζα της Ελλάδος. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Τα σενάρια, για το χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας. Μία σημαδιακή ημερομηνία δείχνει περισσότερο προς την "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών"

Τρία είναι τα κυρίαρχα σενάρια που εξετάζονται αυτή τη στιγμή με πιο βάσιμα τα δύο που θέλουν είτε το Μαζιώτη είτε τον Χ. Ξηρό να ναι οι υπεύθυνοι για την έκρηξη στην Αθήνα.

Οι πρώτες υποψίες των αξιωματικών τις Αντιτρομοκρατικής κινήθηκαν κατευθείαν προς τον Χ. Ξηρό.

Αργότερα όμως εκτιμήσεις και αίσθηση άρχισαν να αλλάζουν. Μέχρι αργά το απόγευμα, τα στελέχη της εξειδικευμένης υπηρεσίας της ΕΛΑΣ, παγίωσαν την άποψη τους πως πίσω από την επίθεση είναι ο Μαζιώτης.

Τι οδηγεί τους αστυνομικούς σε αυτή την πεποίθηση;

Πρώτα από όλα το εκρηκτικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε. Πρόκειται για ANFO με προσθήκη μικρής ποσότητας Αμωνιοδυναμίτιδας, υλικό και ουσία η οποία εισήχθη στην τρομοκρατία από τον “Επαναστατικό Αγώνα”. Μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά της City Bank στην Κηφισιά, πάλι με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Τότε δεν ήταν επιτυχημένη η επίθεση, ακολούθησε όμως η επιτυχημένη κατά του χρηματιστηρίου με παγιδευμένο βανάκι.

Επίσης, ο Μαζιώτης είναι απόλυτα εξοικειωμένος με αυτή την τεχνογνωσία.

Ακόμα ένα στοιχείο είναι το γεγονός πως και στην επίθεση στο ΧΑΑ, όπως και στη σημερινή, ο οδηγός του οχήματος φορούσε κράνος. Αυτό έχει αποτυπωθεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Επιπλέον, σαν σήμερα οι Ρούπα και Μαζιώτης περνούσαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ, μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που τους συνέλαβε. έτσι υπάρχει και ένα είδος απάντησης “επετειακής” στις Αρχές, μέσω του χτυπήματος, λένε αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ.  

Ωστόσο, δεν απορρίπτεται το ενδεχόμενο την επίθεση να την έχει κάνει ο Χ. Ξηρός και γι αυτό οι αστυνομικοί κρατάνε και αυτή την περίπτωση ανοιχτή.

Υπάρχει και ένα τρίτο σενάριο το οποίο όμως υπολείπεται των άλλων δύο, να έχουν δράσει από κοινού οι Μαζιώτης και Ξηρός. Τα υπάρχοντα στοιχεία δεν βοηθάνε καθώς δεν μπορούν να δώσουν συγκεκριμένη κατεύθυνση στις έρευνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα