Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταφορά του “Δράκου των Πετραλώνων” στον ανακριτή

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταφορά του “Δράκου των Πετραλώνων” στον ανακριτή
ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο 40ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) Eurokinissi

Με την κατηγορία του βιασμού, της προσβολής γεννετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνησης παιδιών και της κατ' εξακολούθηση αντιποίησης, μεταφέρθηκε ο "Δράκος με το κράνος" στον ανακριτή (Pics)

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας “ο Δράκος των Πετραλώνων”, προκειμένου να απολογηθεί για μια ακόμα φορά για τις αποτρόπαιες πράξεις του και την ασέλγεια εις βάρος δεκάδων ανήλικων κοριτσιών.

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον ίδιο, καθώς του έχουν ασκηθεί διώξεις για βιασμό, προσβολή γεννετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών και αντιποίηση κατά συρροήν και εξακολούθηση.

Ο 40χρονος κατάφερε  να ξεγελάσει την ελληνική Δικαιοσύνη ήδη δύο φορές, παρουσιάζοντας το προφίλ του μετανοημένου. 

Ακόμα και στην ίδια του τη γυναίκα, που ζούσαν μαζί για είκοσι χρόνια, την έπεισε ότι ήταν ο ίδιος ήταν αστυνομικής πλεκτάνης.

Πατέρας ενός 18χρονου αγοριού, ο 40χρονος “Δράκος των Πετραλώνων”, φέρεται μέχρι στιγμής να έχει επιτεθεί σε 21 κοριτσάκια ηλικίας 8 έως 14 ετών, όμως αυτό που εκτιμούν οι αστυνομικοί είναι ότι η λίστα των θυμάτων του είναι πολύ μεγαλύτερη.

Άλλωστε, ο δεύτερος κύκλος δράσης του, μετά την αποφυλάκιση, ξεκίνησε το 2008 για να κλείσει το περασμένο Σάββατο με θύμα ένα 11χρονο κορίτσι.

Ο άνδρας έστηνε ενέδρες σε μικρά κορίτσια έξω από σχολεία και τα ακολουθούσε μέχρι την είσοδο της κατοικίας τους.

Εκεί, με το πρόσχημα ότι είναι αστυνομικός και διενεργεί έρευνα για κλοπές ή ναρκωτικά στο σχολείο τους, προσέγγιζε τις ανήλικες. Στη συνέχεια τις οδηγούσε σε απόμερο σημείο, όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Τα τελευταία χρόνια, ο 40χρονος εργαζόταν ως διανομέας τροφίμων σε διάφορα καταστήματα. Αυτό του έδινε τη δυνατότητα να αλλάζει συχνά μηχανές και κράνη, που φορούσε πάντα μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών όπου διέμεναν οι κοπέλες για να μη δώσει στόχο.

Ο δράστης έχει αναγνωριστεί από τα θύματα του και μέσω εξέτασης DNA έχουν επιβεβαιωθεί δέκα από αυτές.

Ο αριθμός αυτός, όμως, μπορεί και να αυξηθεί, καθώς όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο 40χρονος στους αστυνομικούς “είναι τόσα πολλά τα θύματα μου που δεν τα θυμάμαι όλα”.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει άρση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου τα στοιχεία και η φωτογραφία του να δοθούν στη δημοσιότητα, καθώς θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος έχει πραγματοποιήσει και άλλες ειδεχθείς πράξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα