Παγιδευμένος φάκελος: Πρώην διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής ο παραλήπτης

Παγιδευμένος φάκελος: Πρώην διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής ο παραλήπτης
Eurokinissi

Παγιδευμένος φάκελος εντοπίστηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, το πρωί της Τετάρτης. Έπεσε την ώρα που τον μετέφεραν και ανεφλέγη. Παραλήπτης, ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας

Παγιδευμένος φάκελος με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ανεφλέγη τα ξημερώματα στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Με την υπόθεση ασχολείται ήδη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το παγιδευμένο δέμα ήταν ένα ντοσιέ μέσα σε κίτρινο φάκελο, ενώ ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρίες, καλώδια, σύστημα πυροδότησης και άγνωστη μέχρι στιγμής εκρηκτική ύλη.

Ο μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με αυτούς που είχαν σταλεί σε ίδιους φακέλους, ταχυδρομικώς, στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, στις 31 Μαρτίου του 2011 και στον Χάρη Καστανίδη όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, σε ένδειξη συμπαράστασης στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, από την ιταλική οργάνωση FAI.

Η ανάφλεξη έγινε όταν ο παγιδευμένος φάκελος έπεσε στο δάπεδο κατά τη διάρκεια της διαλογής, αλλά δεν εξερράγη η εκρηκτική ύλη. Αμέσως, κλήθηκε η αστυνομία και επί τόπου έφτασαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, που εξουδετέρωσε τον μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο φάκελος είχε αυτοκόλλητες ετικέτες απέξω, που ανέφεραν όνομα αποστολέα και παραλήπτη. Ο φάκελος έχει σταλεί από τη Θεσσαλονίκη και φέρει ως αποστολέα τον αδελφό του παραλήπτη, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε την παλιά του διεύθυνση στα Πατήσια, προφανώς γιατί οι αποστολείς δεν γνώριζαν ότι έχει μετακομίσει.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια σχετίζεται με τους έγκλειστους των φυλακών για τρομοκρατική δράση -ένας εκ των οποίων, ο Κώστας Σακκάς, κάνει απεργία πείνας εδώ και καιρό- και η επιλογή του παραλήπτη έχει συμβολικό χαρακτήρα, λόγω της θέσης που κατείχε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα