Υπόθεση Λεμπιδάκη: Τον 46χρονο δείχνουν ως εγκέφαλο της απαγωγής οι δικαστικές αρχές

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Τον 46χρονο δείχνουν ως εγκέφαλο της απαγωγής οι δικαστικές αρχές
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης Eurokinissi

Στον 46χρονο αποδίδεται μεταξύ άλλων ότι ανέλαβε την οργάνωση της ομάδας, επέλεξε τον "στόχο" και τους συνεργούς του και ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στην επιχείρηση αρπαγής του επιχειρηματία.

Πρόσωπα με ηγετικό ρόλο στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη συγκαταλέγονται σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα μεταξύ των 12 κατηγορουμένων που θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στις 10 Δεκεμβρίου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα προσδίδεται από τις δικαστικές Αρχές στην περίπτωση 46χρονου Ρεθυμνιώτη, ο οποίος την τελευταία 12ετία διαμένει στην Αθήνα και έχει εργαστεί στην φρούρηση μεγάλων επιχειρηματιών. Ήταν ένας από τους τρεις τελευταίους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, μέσα στον Σεπτέμβριο.

Έγκυρες πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι κατά την κρίση των δικαστικών Αρχών ο 46χρονος διαδραμάτισε κορυφαίο ρόλο αφού του αποδίδεται μεταξύ άλλων ότι εκείνος ανέλαβε την οργάνωση της ομάδας, εκείνος επέλεξε τον «στόχο» και τους συνεργούς του και ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στην επιχείρηση αρπαγής του επιχειρηματία, το μεσημέρι της 30ης Μαρτίου 2017.

Κατά το κλητήριο θέσπισμα, ο 46χρονος μαζί με έναν ακόμα συνομήλικο συγκατηγορούμενο του από το Ρέθυμνο (είναι εκείνος που χαρακτηρίζεται ως ακτιβιστής λόγω της δραστηριότητας του κατά των πλειστηριασμών) και κάποια πρόσωπα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, «διεύθυναν» την ομάδα και στις δικές τους εντολές και οδηγίες υπάκουαν οι υπόλοιποι. «Όλοι είχαν από κοινού αποφασίσει να υπακούσουν αυστηρά στις εντολές και στις οδηγίες όσων είχαν αναλάβει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, μεταξύ των οποίων και οι δύο προαναφερόμενοι». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος αρνείται τα όσα του αποδίδονται και επιμένει ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στην απαγωγή.

Το κλητήριο θέσπισμα προσδιορίζει τους επιμέρους ρόλους που φέρονται να είχαν αναλάβει οι κατηγορούμενοι. Έτσι περιγράφεται ότι κάποιοι ανέλαβαν την εκτελεστική επιχείρηση της αρπαγής, άλλοι την φύλαξη του απαχθέντος στα καθορισμένα κρησφύγετα, άλλοι ανέλαβαν την εποπτεία των χώρων αυτών, άλλοι την διεξαγωγή των επικοινωνιών διαπραγμάτευσης με την οικογένεια καθώς και την παραλαβή των λύτρων (έτσι σχεδίαζαν) και το ξέπλυμα αυτών, πριν την διαμοίραση τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα