Υπόθεση Πάτρας – Τσιάρας: “Ξεκινά άμεσα πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών”

Υπόθεση Πάτρας – Τσιάρας: “Ξεκινά άμεσα πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών”
Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα INTIME NEWS

Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου των ιατροδικαστών που συνέταξαν τις πρώτες εκθέσεις για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Για “αστοχίες και λάθη” στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, προαναγγέλλοντας τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου των ιατροδικαστών που συνέταξαν τις πρώτες εκθέσεις για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” στον ΑΝΤ1, ο κ. Τσιάρας παραδέχτηκε ότι “προφανώς και υπήρξαν αστοχίες και λάθη και για τον λόγο αυτόν από την πρώτη στιγμή έστειλα επιστολή στον κ. Νίκο Καρακούκη, ζητώντας του να ερευνήσει εάν όλα έγιναν όπως έπρεπε, εάν υπήρξαν παραλείψεις να εντοπιστούν τα όποια στοιχεία μπορεί να προκύψουν”.

Σχετικά με τυχόν ποινές προς τους ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς των τριών κοριτσιών της Πάτρας, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, τονίζοντας πως “το ζήτημα είναι τι θα αποδειχθεί μέσω της διαδικασίας. Η νέα επιστολή έχει ετοιμαστεί και θα αποσταλεί τη Δευτέρα”.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι “η αναμόρφωση της ιατροδικαστικής είναι μέσα στις προθέσεις μου, έχουμε ετοιμάσει το νομοσχέδιο για τη διαμόρφωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας” και αναφέρθηκε σε ελάχιστο αριθμό ιατροδικαστών ανά υπηρεσία και ενίσχυση του κλάδου από ιατροδικαστές.

Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καλογρηά και Νίκου Καρακούκη για τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων αδελφών της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα δύο κορίτσια δολοφονήθηκαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα