ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Ο Κώστας Τσιάρας είναι Έλληνας πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και νυν Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εξελέγη Βουλευτής Καρδίτσας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004, του 2007 του 2009, όπως και στις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012, στις εκλογές Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 και στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ,στην Επιτροπή Ισότητας & Δικαιωμάτων και ήταν μέλος της Επιτροπής Ορθοδοξίας. Υπήρξε μέλος της ΔΑΠ κατά τη φοιτητική περίοδο, πρόεδρος της Τ.Ε. της ΝΔ (1991- 1994), υπεύθυνος ποιότητας ζωής της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας της Ν.Δ. την ίδια περίοδο. Ιδρυτής του Συνδέσμου Ελληνοαμερικάνικης Φιλίας Καρδίτσας, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (Σ.Ε.Π.Φ.Υ.) Καρδίτσας(1992-1993), ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Μελετών Καρδίτσας. Στις 4.11.2004 εξελέγη αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΣΕΠΦΥ) Καρδίτσας, καθώς και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Καρδίτσας. Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Μελετών Καρδίτσας και του Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Φιλίας Καρδίτσας.

Ο Κώστας Τσιάρας

Υπ. Δικαιοσύνης για βιασμό: Δεν αφαιρείται από τον Ποινικό Κώδικα η φράση "χωρίς τη συναίνεση του παθόντος"

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας αναφέρει πως δεν αφαιρείται από τον ποινικό κώδικα η φράση χωρίς τη συναίνεση του παθόντος.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ομ. καθηγητής του ΑΠΘ, Νίκος Παρασκευόπουλος

Τα ψεύτικα τα λόγια

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ομ. καθηγητής του ΑΠΘ, Νίκος Παρασκευόπουλος γράφει για τις αιτιάσεις Χρυσοχοϊδη και την αλήθεια σχετικά με τις "απολύσεις" των σημερινών εγκληματιών.

Ο Γιάννης Ραγκούσης

Ραγκούσης: "Επιμονή Μητσοτάκη οι επίμαχες διατάξεις στο νομοσχέδιο για την αναγκαστική συνεπιμέλεια"

"Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωθυπουργικό "δάκτυλο" στο νομοσχέδιο-Τσιάρα.

Το σπίτι οπου διαπράχθηκε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Γλυκά Νερά: Υφ' όρων απόλυση στα 4/5 έκτισης της ποινής προανήγγειλε ο Τσιάρας

Αυξάνετα η συνολική ποινή φυλάκισης για την υφ΄όρων απόλυση των κρατούμενων, μετά το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώνστας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Κακοποιημένοι ανήλικοι: Το Υπ. Δικαιοσύνης ξοδεύει κρατικό χρήμα για θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει ήδη

Κακοποιημένοι ανήλικοι: Το Υπ. Δικαιοσύνης ξοδεύει κρατικό χρήμα για θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει ήδη

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν επιθυμεί να εφαρμόσει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τις καταθέσεις κακοποιημένων ανηλίκων και αναζητά άλλο πληρώνοντας 100.000 ευρώ. Πολλά τα ερωτηματικά για την πρακτική αυτή.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Κουφοντίνας: Προσφυγή Κούρτοβικ στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Επικαλούμενη το Σωφρονιστικό Κώδικα ζητά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα. Νομικές πηγές υποστηρίζουν πάντως ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Υπουργικό συμβούλιο

Μητσοτάκης για συνεπιμέλεια: Τολμηρό και ισορροπημένο το νομοσχέδιο

Για “ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο το οποίο έρχεται και εκσυγχρονίζει μία πολύ ευαίσθητη πτυχή του Οικογενειακού Δικαίου", έκανε λόγο ο πρωθυπουργός σχετικά με το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια. Τι θα ισχύει για ζώα συντροφιάς και τηλεργασία στο Δημόσιο

Μ.Παναγιωτάκη στο News 24/7: Στην Ελλάδα η διαδικασία κατάθεσης ανήλικων θυμάτων είναι κακοποιητική από μόνη της

Μ.Παναγιωτάκη στο News 24/7: Στην Ελλάδα η διαδικασία κατάθεσης ανήλικων θυμάτων είναι κακοποιητική από μόνη της

H ψυχολόγος Μαρία Παναγιωτάκη στοιχειοθετεί το πώς η ελληνική πολιτεία δεν επιθυμεί, στην ουσία, την προστασία των ανήλικων θυμάτων βιασμών και κακοποιήσεων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.