Υπόθεση “ψευτογιατρού”: Σε κρίσιμο στάδιο η δίκη – Η ώρα των πραγματογνωμόνων

Υπόθεση “ψευτογιατρού”: Σε κρίσιμο στάδιο η δίκη – Η ώρα των πραγματογνωμόνων
Ο 47χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, απάτη, αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Οι ειδικοί επιστήμονες, που είχαν οριστεί από τις δικαστικές αρχές στο στάδιο της ανάκρισης, αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Σε κρίσιμο στάδιο αναμένεται να μπει πλέον η δίκη για τα έργα και τις ημέρες του «ψευτογιατρού», ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να βρεθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση, οι πραγματογνώμονες, οι οποίοι μελέτησαν όσες περιπτώσεις ασθενών κατέληξαν κι είχαν γίνει γνωστές στη δικαιοσύνη. Οι ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι είχαν οριστεί από τις δικαστικές αρχές στο στάδιο της ανάκρισης, είχαν εξετάσει όλους τους φακέλους ασθενών που δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή, αλλά κάτω από τις «θεραπείες» του Dr Kontos, ο οποίος υποσχόταν πλήρη ίαση, έχασαν τη μάχη.

Σημαντικό δεδομένο για την έκβαση της δίκης είναι και το προσδόκιμο επιβίωσης αυτών των 12 ασθενών, εκ των οποίων τα δύο παιδιά. Όπως υποστηρίζεται από τους πραγματογνώμονες, εάν δεν είχε βρεθεί στο δρόμο τους ο κατηγορούμενος δεν αποκλείεται οι άνθρωποι αυτοί να ζούσαν κατά μέσο όρο από δύο έως δέκα έτη ακόμα, αναλόγως με την ασθένεια από την οποία έπασχαν, ενώ αναφέρεται ρητά μία ιατρική περίπτωση, η οποία θα μπορούσε να φτάσει και σε πλήρη ίαση. Σύμφωνα με έκθεση πραγματογνωμοσύνης, ο θάνατος των ασθενών αυτών «επήλθε συνεπεία καρδιοαναπνευστικής ανακοπής, σε έδαφος γενικευμένης καρκινωμάτωσης, σε έδαφος του καρκίνου, μετά από διακοπή της θεραπείας τους από τον ψευτογιατρό».

Να σημειωθεί πάντως, ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κατά τη διαδικασία να συνεχιστούν καταθέσεις θυμάτων, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Κι αυτό γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις πολιτικώς εναγόντων που δεν έχουν προσέλθει να καταθέσουν, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα