Ζάκυνθος: Μία ακόμα σύλληψη για τη δολοφονία του Αμερικανού

Ζάκυνθος: Μία ακόμα σύλληψη για τη δολοφονία του Αμερικανού

Ο ένατος κατηγορούμενος προέκυψε και αυτός από το βιντεοληπτικό υλικό και προσήχθη το πρωί της Τρίτης

Υπεγράφη λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι της Τρίτης από τον Ανακριτή Ζακύνθου το ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός ακόμη Σέρβου που προσήχθη επίσης ως ύποπτος νωρίτερα το πρωί στην Ασφάλεια.

Πλέον οι συλληφθέντες για την υπόθεση του ξυλοδαρμού και ανθρωποκτονίας σε βάρος του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά φτάνουν τους εννέα, την ίδια στιγμή που οι οκτώ πρώτοι πέρασαν σήμερα την πόρτα του Ανακριτή για να απολογηθούν.

Η τελευταία σύλληψη του 33χρονου ουσιαστικά προέκυψε από την ενδελεχή ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους και εξετάζουν από την πρώτη στιγμή. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτοι συλληφθέντες, ο 32χρονος Βρετανό-Σέρβος μπράβος και ο 34χρονος Έλληνας μπάρμαν εντοπίστηκαν από την αρχή στο σημείο και συνελήφθησαν.

Η αιτία όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Αστυνομίας για όλα αυτά είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η αίσθηση της “ψευτομαγκιάς” και η νεανική υπερβολή στο ύψιστο σημείο της. Αφορμή όπως φαίνεται δεν είναι μία, άλλα ένα σύνολο μικροσυμβάντων που σημειώθηκαν εκείνη τη νύχτα που σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να δικαιολογήσει την κατάληξη της ιστορίας.

Έχουν ακουστεί πολλά λοιπόν για την αιτία της επίθεσης αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται ότι αυτή ήταν ένα σύνολο ασήμαντων αφορμών όπως μία σέλφι με κάπως άγριο τρόπο προς την πλευρά μίας σερβιτόρας από την πλευρά της παρέας των Αμερικανών. Στη συνέχεια ένας από την ίδια παρέα άφησε το άδειο του μπουκάλι στο τραπέζι των Σέρβων με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η φασαρία. Το θύμα διαπληκτίστηκε αρχικά έντονα με τον Βρετανό-Σέρβο μπράβο και τότε έφυγε και ένα ακόμη μπουκάλι στον αέρα, ενώ οι Σέρβοι έσπασαν τα μπουκάλια πάνω στο τραπέζι.

Μόλις ο τσακωμός ξεκίνησε μέσα στο μπαρ στις 03.00 τα ξημερώματα, οι Σέρβοι κατευθείαν στράφηκαν εναντίον της παρέας των Αμερικανών και συνεχίστηκε έξω από το μπαρ, όπου τους κατεδίωξαν.

Οι τελευταίοι έφυγαν τρέχοντας και άφησαν δυστυχώς πίσω τον 22χρονο φίλο τους, με αποτέλεσμα να τον προλάβουν οι Σέρβοι να του επιτεθούν. Συγκεκριμένα ο 32χρονος Βρετανό-Σέρβος μπράβος και ο 34χρονος Έλληνας μπάρμαν μαζί με τουλάχιστον 10 Σέρβους, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν σε όλο του το σώμα ακόμα και στο κεφάλι, προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μάταια οι φίλοι του θύματος φώναζαν στους δράστες να τον αφήσουν ήσυχο, καθ’ όλη τη διάρκεια του φρικτού ξυλοδαρμού του.

Ο άτυχος 22χρονος Αμερικανός τουρίστας μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά με μπράβους και μεθυσμένους τουρίστες σε προορισμούς που συγκεντρώνουν μαζικά παρέες νέων από όλον τον κόσμο . Ούτε είναι η πρώτη συμπλοκή τέτοιου είδους στη Ζάκυνθο.

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση τυχόν άλλων δραστών συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Ίσως το ζήτημα είναι πιο βαθύ και αφορά τις επιλογές που έχουν κάνει οι επιχειρηματίες και οι τοπικοί Άρχοντες για το είδος και την ποιότητα των τουριστών και του τουρισμού που επιθυμούν να έχουν σε συγκεκριμένα σημεία, μακριά από τους υπόλοιπους φιλήσυχους τουρίστες.

Αν δεν αλλάξει πρώτα αυτό, η αλήθεια είναι ότι η αστυνομία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι απλά να συλλαμβάνει και να κατάσχει ποσότητες επικίνδυνων αλκοολούχων ποτών που έρχονται με βαρέλια από τη Βουλγαρία και πωλούνται πάμφθηνα και σε αφθονία στους νεαρούς θαμώνες που έρχονται με επίσης πάμφθηνα τουριστικά πακέτα που πωλούν ακριβώς αυτό: Εξαλλοσύνη, με τραγικά αποτελέσματα πολλές φορές για τους ίδιους και τους γύρω τους.

Πάνω από 70 συλλήψεις στα νησιά του Ιονίου τα τελευταία 24ωρα

Ενδεικτικό είναι ότι τα τελευταία 24ωρα πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι και έφοδοι της Αστυνομίας στην περιφέρεια της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, για την πρόληψη παραβατικών ενεργειών και την διασφάλιση της ομαλής εμπορικής δραστηριότητας, σε περιοχές με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα μεικτά κλιμάκια αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς και Λευκάδας, πραγματοποίησαν ελέγχους επικεντρωμένους στην αντιμετώπιση παραβάσεων ηχορύπανσης, άγρας πελατών, μικροκλοπών, κατοχής ναρκωτικών και άλλων.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 75  άτομα, από τα οποία 24 στην Ζάκυνθο, 14 στην Κέρκυρα, 24 στην Κεφαλλονιά και 13 στην Λευκάδα και μεταξύ άλλων οι παραβάσεις αφορούσαν, 12 για ηχορύπανση, ένας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ένας για κλοπή, 10 για παραεμπόριο, 11για στέρηση πιστοποιητικών υγείας, 6 για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και 27 για στέρηση αδειών οδήγησης.

Αν λάβει κανείς υπόψη του λοιπόν ότι μέσα σε δύο με τρία 24ωρα εντοπίστηκαν έξι άτομα που οδηγούσαν υπό την επήρεια μέθης σε βαθμό σύλληψης, δηλαδή πέρα του ανώτατου ορίου και 27 από αυτούς οδηγούσαν δίχως καν να έχουν δίπλωμα, είναι λίγο έστω αντιληπτό τι συμβαίνει…

(Φωτογραφία: Ημέρα Ζακύνθου)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα