Ζούσε ζωή χαρισάμενη στη Μύκονο με πλαστά στοιχεία και πλαστά παραστατικά

Ζούσε ζωή χαρισάμενη στη Μύκονο με πλαστά στοιχεία και πλαστά παραστατικά

Ο λόγος για έναν 38χρονο που κατάφερε να φεσώσει ξενοδοχεία και εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων με 38.000 ευρώ

Συνελήφθη το Σάββατο το απόγευμα στη Μύκονο, από άντρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 38χρονος Έλληνας κατηγορούμενος για πλαστογραφία και απάτες. Επιπλέον, εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψής του Ανακριτή Πρωτοδικών Αγρινίου για εμπρησμό σε δάση.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση σχετικών καταγγελιών ο δράστης εξαπατούσε συστηματικά επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο παροχής τουριστικών υπηρεσιών (διαμονής - ενοικίασης οχημάτων) στη Μύκονο, επωφελούμενος οικονομικά.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος τη χρονική περίοδο από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο του 2016, καθώς και το περασμένο Σάββατο προέβη σε λήψη υπηρεσιών διαμονής και χρήση ενοικιαζόμενων οχημάτων από πέντε επιχειρήσεις στις οποίες απέστειλε ως απόδειξη εξόφλησης πλαστά παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών (καταθετήρια) από δήθεν αυστριακή τράπεζα. Εκτιμάται ότι, η αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών που έλαβε υπερβαίνει τις 38.000 ευρώ. Στην περίπτωση του ξενοδοχείου πλαστογράφησε παραστατικό από ελληνική τράπεζα, αλλά έγινε άμεσα αντιληπτός και ειδοποιήθηκαν οι Αρχές.

Στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένας φορητός ασύρματος συντονισμένος σε συχνότητα επικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας και χειρόγραφες σημειώσεις με οφειλές σε επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων στη Μύκονο και την Αθήνα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την μεγάλη ζωή δεν την έκανε μόνος του αλλά φρόντιζε πάντα να παίρνει και την παρέα του μαζί οι οποίοι όμως δεν κατηγορούνται για κάτι αφού εκείνος είναι που πλαστογραφούσε τα παραστατικά εξόφλησης και εκείνος κανόνιζε την μεγάλη ζωή στην Μύκονο πέρυσι, αλλά και φέτος. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί όλο το εύρος της δράσης του αφού μπορεί να υπήρξαν οι καταγγελίες των εταιρειών ενοικιάσεων αυτοκινήτων και του ξενοδοχείου, αλλά στις ιδιόχειρες σημειώσεις που βρήκαν στην κατοχή του, αναφέρονται 34 ξενοδοχεία σε Μύκονο και Αθήνα.

SHARE:

24Media Network