Εγνατία Οδός: Πώς έγινε η καραμπόλα με 50 αυτοκίνητα

Εγνατία Οδός: Πώς έγινε η καραμπόλα με 50 αυτοκίνητα
Αυτοκίνητο στην καραμπόλα στην Εγνατία Οδό Glomex

Αρκετά άτομα που τραυματίστηκαν στην καραμπόλα στην Εγνατία Οδό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των γύρω περιοχών. Τι αναφέρουν οι οδηγοί για το ατύχημα. Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στην Ημαθία, που είχε διακοπεί προσωρινά μετά την καραμπόλα τριάντα έως πενήντα οχημάτων που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (06/03).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η κίνηση των οχημάτων από το 231ο έως το 227ο χιλιόμετρο του αυτοκινητόδρομου, διεξάγεται από τη μία λωρίδα κυκλοφορίας, γι’ αυτό το λόγο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν αρχικά πέντε αυτοκίνητα, όμως στην συνέχεια έπεσαν πάνω τους και άλλα, ενώ στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη.

Όπως περιέγραψαν οδηγοί μιλώντας στην ΕΡΤ, λόγω της πυκνής ομίχλης και της χαμηλής ορατότητας, δεκάδες οχήματα δεν πρόλαβαν να σταματήσουν με αποτέλεσμα να προκληθούν αλλεπάλληλες συγκρούσεις στα μπροστινά αυτοκίνητα. Μάλιστα, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα όταν οδηγός, με κίνδυνο της ζωής του, σταμάτησε νταλίκα αρκετά μέτρα πιο κάτω από το σημείο της καραμπόλας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετά άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Βέροιας, της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι καταγεγραμμένοι τραυματίες μέχρι στιγμής είναι τρεις, ωστόσο πληροφορίες της ΕΡΤ κάνουν λόγο για δεκατρείς τραυματίες με κατάγματα και θλαστικά τραύματα. Η ίδια πηγή αναφέρει πως οι εννέα εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, το οποίο τέθηκε αμέσως σε συναγερμό, δύο στην Πτολεμαΐδα και δύο στο νοσοκομείο Βέροιας.

Στην περιοχή έσπευσαν για την παροχή βοήθειας δώδεκα πυροσβέστες με τρία οχήματα, αλλά και ασθενοφόρα.

Η Τροχαία Βέροιας έχει απεγκλωβίσει και τους οδηγούς που δεν εμπλέκονται στην καραμπόλα. Στον χώρο έχουν φτάσει και οχήματα της οδικής βοήθειας, προκειμένου να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί, για να δοθεί η δυνατότητα στην συνέχεια της κυκλοφορίας του τμήματος της Εγνατίας οδού από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης.

Η περιφέρεια θα παράσχει κατάλυμα και τροφή στους οδηγούς, ενώ μίσθωσε και λεωφορείο του ΚΤΕΛ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα