Ειδική μέριμνα για τη φιλοξενία νέων μητέρων προσφύγων

Παιδιά πρόσφυγες ποζάρουν για φωτογραφία στον καταυλισμό που έχει στηθεί στο στρατόπεδο "Ευθυμιόπουλου" στο Κουτσοχερο Λάρισας την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016. Στον καταυλισμό φιλοξενούνται περισσότεροι από 1500 πρόσφυγες οι περισσότεροι οικογένειες με μικρά παιδιά. Όλοι ζητούν τους επισκεφθεί κάποια κυβερνητική ή κοινωνική οργάνωση που θα μπορεί να τους δώσει απαντήσεις για το θέμα της επανένωσής τους με συγγενείς τους στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Παιδιά πρόσφυγες ποζάρουν για φωτογραφία στον καταυλισμό που έχει στηθεί στο στρατόπεδο "Ευθυμιόπουλου" στο Κουτσοχερο Λάρισας την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016. Στον καταυλισμό φιλοξενούνται περισσότεροι από 1500 πρόσφυγες οι περισσότεροι οικογένειες με μικρά παιδιά. Όλοι ζητούν τους επισκεφθεί κάποια κυβερνητική ή κοινωνική οργάνωση που θα μπορεί να τους δώσει απαντήσεις για το θέμα της επανένωσής τους με συγγενείς τους στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Θα μεταφερθούν σε κέντρο φιλοξενίας στο Λαύριο, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του κέντρου στο Σκαραμαγκά

Μέριμνα για τη φιλοξενία των νέων μητέρων προσφύγων λαμβάνεται στο κέντρο φιλοξενίας Λαυρίου που διαχειρίζεται το Πολεμικό Ναυτικό. Στο κέντρο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει διατεθεί το κατάλληλο προσωπικό -μόνιμο και στρατεύσιμο - που φροντίζει για τη διατήρηση ικανοποιητικών συνθηκών υγιεινής, τη σίτιση των φιλοξενουμένων και την παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Παράλληλα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς επιδιώκεται η περαιτέρω αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενούνται μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Για τη διασφάλιση της υγείας του εμπλεκόμενου προσωπικού έχει προβλεφθεί ο, σύμφωνα με το ΚΕΛΠΝΟ, εμβολιασμός του.

Η παρασκευή του συσσιτίου των φιλοξενουμένων έχει ανατεθεί μέσω των προβλεπομένων διαγωνιστικών διαδικασιών σε ιδιωτικές εταιρίες catering. Στο κέντρο έχει ήδη γεννηθεί ένα παιδί και αναμένεται η έλευση αρκετών στο εγγύς μέλλον.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκυεή του κέντρου φιλοξενίας Σκαραμαγκά από στελέχη της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού. Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία του που έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες οργάνωσης του για να εξασφαλίσθεί η εύρυθμη λειτουργία του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Metanasteftiko

SHARE:

24Media Network