Ειδικό Δικαστήριο – Παπαγγελόπουλος: “Θα είμαι πάντα ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή”

Ειδικό Δικαστήριο – Παπαγγελόπουλος: “Θα είμαι πάντα ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή”
Ειδικό Δικαστήριο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε θύμα πανίσχυρων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων με άκρες στην Δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Την άποψη ότι ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος και ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κωνσταντίνος Μενουδάκος, δεν αποκλείεται να έχουν την ίδια τύχη με αυτόν, εξέφρασε απολογούμενος στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: “H μέθοδος των συμφερόντων είναι η ίδια, σπιλώνουν συνειδήσεις ξεδιάντροπα, το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη μεγάλων σκανδάλων” είπε ο κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας και για παράβαση καθήκοντος, ευχόμενος να μην βιώσουν οι δύο δικαστικοί αυτά που βιώνει επί πέντε χρόνια.

Ο πρώην υπουργός είπε στο δικαστήριο, που τον δικάζει με την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ότι η όλη υπόθεση με την παραπομπή του δεν είναι τίποτε άλλο παρά “μια απρόσφορη απόπειρα να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη”. Τόνισε δε, ότι “οι πολιτικοί διώκτες μου προσπάθησαν να εμφανίσουν τα σκάνδαλα της Novartis και τα σκάνδαλα φοροδιαφυγής, σχετικά με τη λίστες Λαγκάρντ κ.ά., ως σκευωρίες δικές μου, παρότι είναι διεθνή σκάνδαλα”.

Κατά τον πρώην υπουργό, η αιτία που στοχοποιήθηκε και τελικά βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης είναι η πρόθεση του να συγκρουστεί με την διαπλοκή, γεγονός που έθιξε πολιτικά και οικονομικά συμφερόντα που φρόντισαν ώστε να στηθεί το κατηγορητήριο σε βάρος του.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε πως δεν φοβάται τους πολιτικούς διώκτες του, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν τους φοβήθηκα και δεν τους φοβάμαι. Όποια απόφαση κι αν πάρετε, εγώ θα είμαι ο νικητής. Θα είμαι ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, οι πολιτικοί διώκτες μου είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν με τη διαπλοκή”.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός είπε: “Το βούλευμα αποφάνθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι δεν υπάρχει σκευωρία και Ρασπούτιν. Παρόλα αυτά, στη συζήτηση τις προηγούμενες ημέρες στην Βουλή, κάποιοι αγνόησαν το βούλευμα και μιλούσαν για Νοβάρτις και Ρασπούτιν. Πέντε ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν οριστικά και αμετάκλητα ότι δεν υπάρχει σκευωρία και δεν υπάρχει Ρασπούτιν. Υπάρχει έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης”.

Μάλιστα, επισήμανε ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι  τον πληροφόρησαν «έγκυροι και έντιμοι άνθρωποι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι ετοιμάζουν άλλη μία αθλιότητα σε βάρος μου. Δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή. Θέλω να πιστεύω ότι το κάνουν από αγάπη σε εμένα. Θέλω να το καταγγείλω και να εκφράσω την ελπίδα μου ότι δεν θα προχωρήσουν για να μην πληγεί άλλη μία φορά το κύρος της Δικαιοσύνης».

Με ιδιαίτερη φόρτιση ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε εκτενώς στη διαδρομή του στο Εισαγγελικό Σώμα, τονίζοντας πως αν και παραιτήθηκε για να διορισθεί επικεφαλής της ΕΥΠ και εν συνεχεία ορίσθηκε υπουργός, εν τούτοις “νιώθει πάντα Εισαγγελέας”. Είπε επίσης πως “Για έναν εισαγγελέα είναι εφιάλτης το εδώλιο. Για εμένα που σε όλη τη ζωή μου ήθελα να υπηρετήσω τη Δικαιοσύνη και την πατρίδα μου, η δοκιμασία αυτή είναι εφιάλτης. Πέντε ολόκληρα χρόνια υφίσταμαι τα πάνδεινα κι εγώ και η οικογένειά μου. Ένα πανίσχυρο σύστημα με πολλά χρήματα και λαμογιές, με άκρες στη Δικαιοσύνη με στοχοποίησε και προσπάθησε να με εξοντώσει..Κατέστρεψαν στην κυριολεξία τη ζωή μου και τη ζωή της οικογενείας μου. Απέτυχαν, γιατί παρέμεινα όρθιος και θα παραμείνω”.

Αναφερόμενος σε “ασύστολα, ξεδιάντροπα και παρανοϊκά ψεύδη” ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε στο κατηγορητήριο που τον θέλει να “ασκούσε πιέσεις” στο έργο συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών, τονίζοντας πως “Δεν δέχθηκα ποτέ παρεμβάσεις στη ζωή μου, αλλά και δεν επεδίωξα ποτέ να κάνω παρεμβάσεις σε κανέναν”.

Όπως τόνισε: “Για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας, δεν έχω καμία σχέση και καμία ευθύνη για το εάν πήγε αργά η αναφορά κατά του κ.Κουρουμπλή στη Βουλή. Η κ. Ράικου πολύ σωστά την ενέταξε στη δικογραφία της Novartis. Θα μου πείτε ότι υποκίνησα και την κα Ράικου; Η κ. Τουλουπάκη ενήργησε σύννομα και την απέστειλε εντός πέντε ημερών στη Βουλή. Σε ό,τι αφορά την άλλη κατηγορία, της παράβασης καθήκοντος, έχω να πω ότι κατηγορούμαι από τρεις Εισαγγελείς. ( Εννοεί του Ελένη Ράικου, Παναγιώτη Αθανασίου και Γεωργία Τσατάνη) Ψεύδονται ολοκληρωτικά. Αποδείχθηκε όμως και ότι οι ίδιοι έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις για τις οποίες δεν έχουν ελεγχθεί. Δεν αρκέστηκαν στα ψεύδη τους. Έντρομοι σπίλωσαν και άλλους Εισαγελείς. Συκοφάντησαν όποιον βρέθηκε στο δρόμο τους” .

Η απολογία θα συνεχιστεί και αύριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα