Ειδικό Δικαστήριο: Ξεκινά η δεύτερη συνεδρίαση για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη

Ειδικό Δικαστήριο: Ξεκινά η δεύτερη συνεδρίαση για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη
Άρειος Πάγος eurokinissi

Αντιμέτωποι με κακουργηματικές πράξεις οι Δ. Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη, που κάθονται ξανά στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Με την απόφαση για το αίτημα γύρω από τη παράβαση στη διαδικασία της κλήρωσης των ανώτατων δικαστών, θα ασχοληθεί το Ειδικό Δικαστήριο στη δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση για τους χειρισμούς δικογραφιών από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Το αίτημα υποβλήθηκε από την πλευρά της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να διευκρινιστεί αν καλώς συμμετείχε στην κλήρωση αρεοπαγίτης – πρόκειται για αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης- ο οποίος, όπως αναφέρθηκε, είναι κατάκοιτος και με αδυναμία των πνευματικών του δυνάμεων.

Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Γ. Μαντζουράνης, υπέβαλε «αίτημα παράβασης στη διαδικασία της κλήρωσης», ζητώντας να χορηγηθούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα έγγραφα που καταδεικνύουν από και μέχρι ποτέ ο αρεοπαγίτης βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια. «Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της κατάθεσης ένστασης σχετικής ακυρότητας σχετικά με τη νόμιμη συγκρότηση του Δικαστηρίου» σχολίασε.

Το λόγο αναμένεται να πάρει μετά τις 3 το μεσημέρι η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγα Σμυρλή, η οποία θα εισηγηθεί σχετικά, ενώ στη συνέχεια θα αποφανθεί το δικαστήριο. Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με νέες ενστάσεις. Πέρα από τα δικονομικά ζητήματα που θα υποβάλει η υπεράσπιση, θα πρέπει να συζητηθεί και η παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας που έχει ήδη δηλώσει ότι θα υποβάλει η εισαγγελέας Εφετών Γ. Τσατάνη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Τουλουπάκη είναι αντιμέτωπη με το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, καθώς «δεν διαβίβασε εν γνώση της αμελλητί στη Βουλή το φάκελο δικογραφίας που σχηματίστηκε κατόπιν της από τις 22 Φεβρουαρίου 2017 μηνυτήριας αναφοράς στην εισαγγελία εγκλημάτων διαφθοράς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Κεγκέρογλου και Έφη Χριστοφιλοπούλου σχετικά με τιμή τιμολόγηση φαρμάκων δύο φορές για το έτος 2015 από τον υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό, που αποσκοπούσε στην μείωση των τιμών αυτών».

Από την άλλη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και εισαγγελικός λειτουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, θα δικαστεί για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην ανωτέρω κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, με το σκεπτικό ότι η Ελένη Τουλουπάκη παρέλειψε να ενεργήσει κατόπιν των δικών του προτροπών, παραινέσεων, συμβούλων, πειθούς και φορτικότητας στις οποίες προέβη εκμεταλλευόμενος την επιρροή που ασκούσε λόγω της ιδιότητας του ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αλλά και ως πρώην συνάδελφος και προϊστάμενος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα