Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση κατά του Αμίρ

Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση κατά του Αμίρ
Άγνωστοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας του αφγανού μαθητή που είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Δήμος Αθηναίων) eurokinissi

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διενεργεί προκαταρκική εξέταση για τα όσα σημείωθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του 11χρονου μαθητή στη Δάφνη

Την παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης προκάλεσε η επίθεση που δέχθηκε ο μικρός Αμίρ και η οικογένειά του το βράδυ της Παρασκευής.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παράγγειλε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέταση προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης στη Δάφνη και συγκεκριμένα στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ. Ο εισαγγελικός λειτουργός που θα “χρεωθεί” την έρευνα, αναμένεται να εξακριβώσει αν και ποιά αυτεπάγγελτα διωκόμενα αδικήματα τελέστηκαν, καθώς και αν αυτά εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 11χρονος Αμίρ στοχοποιήθηκε από αγνώστους, ύστερα από την γενική αντίδραση που υπήρξε μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όταν έγινε γνωστό ότι αν και είχε κληρωθεί να κρατήσει τη σημαία τελικά βρέθηκε να παρελαύνει κρατώντας την ταμπέλα του σχολείου.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια μπύρας στο σπίτι της οικογένειας και έσπασαν τζάμια τα οποία κατέληξαν σε ένα κρεβάτι, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Μαζί έριξαν και ένα χαρτί, στο οποίο είχαν αφήσει σημείωμα καλώντας την οικογένεια να φύγει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα