Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Μακεδονίας-Θράκης

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Μακεδονίας-Θράκης

Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για να διαμαρτυρηθούν εν όψει ΔΕΘ

Εισβολή στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα, ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Οι αντιεξουσιαστές εισήλθαν στον αύλειο χώρο του διοικητηρίου και στη συνέχεια βρέθηκαν στα σκαλιά μπροστά από την είσοδο του ΥΜΑΘ, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, ενώ πέταξαν και φυλλάδια. Στη συνέχεια, μπήκαν και στο εσωτερικό του ΥΜΑΘ, πέταξαν φυλλάδια ενώ ανήρτησαν και πανό από τον τρίτο όροφο του κτιρίου το οποίο στη συνέχεια κατέβασαν. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Να σημειωθεί ότι στο ΥΜΑΘ στεγάζεται και το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικές αρχές αφού περικύκλωσαν το κτίριο, προχώρησαν σε προσωρινή κράτηση των ατόμων για να πάρουν τα στοιχεία τους. Στη συνέχεια τους επετράπη να αποχωρήσουν καθώς δεν είχαν τελέσει κάποια αξιόποινη πράξη.

Σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου απευθύνεται κάλεσμα για συμμετοχή "στην πορεία της ΔΕΘ και στήριξη όλο τον χρόνο στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή των μνημονίων σε κάθε σφαίρα της ζωής μας, παίρνοντας και πρωτοβουλίες δράσης όπου δεν υπάρχουν και λαμβάνοντας ενεργά μέρος όπου υπάρχουν".

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Μακεδονίας-Θράκης

"Καλούμε όλους και όλες να κατέβουν στο δρόμο και να συμμετάσχουν στην πορεία της ΔΕΘ, να στηρίζουν και να συμμετέχουν όλο το χρόνο στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή των μνημονίων σε κάθε σφαίρα της ζωής μας, παίρνοντας και πρωτοβουλίες δράσης όπου δεν υπάρχουν και λαμβάνοντας ενεργά μέρος όπου υπάρχουν.

Το κράτος διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι έχει συνέχεια. Οι ταξικοί και κοινωνικοί αγώνες οφείλουν επίσης να έχουν συνέχεια, σε όλους τους τόνους.

Πασχίζοντας να κάνει το αδύνατο, ο άνθρωπος πάντα κατόρθωσε αυτό που είναι δυνατό. Εάν πάντως δεν πράξουμε το αδύνατο, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο" αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμα τους.

Πληροφορίες: Seleo.gr, thestival.gr

SHARE:

24Media Network