Φωτιά στη Ζάκυνθο: Εκκενώνονται δυο χωριά – Οι ισχυροί άνεμοι στο Λουτράκι καθιστούν αδύνατη την κατάσβεση

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Εκκενώνονται δυο χωριά – Οι ισχυροί άνεμοι στο Λουτράκι καθιστούν αδύνατη την κατάσβεση
Πυρκαγιά στη Ζάκυνθο Eurokinissi

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ζάκυνθο. Φέυγουν οι κάτοικοι απο τα χωριά Κερί και Αγαλάς. 120 τουρίστες απομακρύνθηκαν από ξενοδοχείο. Πολύ δύσκολη η φωτιά στο Λουτράκι. Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Δευτέρα.

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες προκειμένου να θέσουν υπο έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που έχει εκδηλωθεί στη Ζάκυνθο και η οποία έφτασε στα χωριά Κερί και Αγαλάς.

Φωτιά στη Ζάκυνθο Eurokinissi

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους ενώ λεωφορεία του ΚΤΕΛ αναμένεται να τους παραλάβουν.

Οι αρχές προχώρησαν και στην εκκένωση ενός ξενοδοχείου στην περιοχή.

Φωτιά στη Ζάκυνθο Eurokinissi

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, δύο Καναντέρ, δύο ελικόπτερα και 4 Πετζετέλ.

Την ίδια ώρα μαίνεται το μέτωπο στο Λουτράκι με τους δυνατούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυρισβεστών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής οι πολύ ισχυροί άνεμοι καθιστούν αδύνατο τον περιορισμό της φωτιάς . Ταυτόχρονα όμως παρότι οι άνεμοι σπρώχνουν την φωτιά προς την πόλη και όχι προς τα Γεράνεια Όρη, ουσιαστικά την σπρώχνουν στο ήδη καμένο που έχει δημιουργήσει μία αντιπυρική ζώνη στην πλαγιά του βουνού, άρα τουλάχιστον δεν υπάρχει κίνδυνος για την πόλη.

Η πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς για την Δευτέρα

Σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς σε Αττική, Εύβοια, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κύθηρα, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία, Ηλεία, Αχαία, Κεφαλονιά & Ζάκυνθο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα