Στους δρόμους οι αγρότες. Μπλόκα σε πολλές περιοχές

Στους δρόμους οι αγρότες. Μπλόκα σε πολλές περιοχές

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Συμβολικός αποκλεισμός της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου. Το Σάββατο το μεγάλο ραντεβού (Pics)

Εκατοντάδες αγρότες βρέθηκαν πάνω στο οδόστρωμα της ΠΑΘΕ (Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων), στο μπλόκο των Τεμπών, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα προβλήματα του κλάδου τους.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 500, ενώ προς ενίσχυση του μπλόκου είχαν φθάσει και αγρότες με αγροτικά αυτοκίνητα και μαύρες σημαίες από τις δυσπρόσιτες περιοχές, καθώς και κτηνοτρόφοι. Επίσης, «συμβολικά» γύρισαν κάθετα μερικά τρακτέρ.

Ο αποκλεισμός, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη χθες από τη Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου των Τεμπών, πρόκειται να διαρκέσει δύο ώρες.

Εν τω μεταξύ άλλα δύο μπλόκα των αγροτών βρέθηκαν σε Κάστρο και στη Θηβών, στο “90”. Η εθνική στο Κάστρο είναι ανοιχτή και το απόγευμα θα γίνει συνέλευση για να αποφασιστεί αν θα ενωθούν τα δύο μπλόκα.

INTIME NEWS

 

Αγρότες απέκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Πατρών-Πύργου

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος του κόμβου Κουρτέσι, προχώρησαν στις 12.30 το μεσημέρι αγρότες της Ηλείας, ενώ κινητοποιήσεις ξεκίνησαν και αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, αγρότες της Ηλείας, οι οποίοι είχαν παρατάξει στον κόμβο Κουρτέσι περισσότερα από 200 τρακτέρ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Τετάρτη.

INTIME NEWS

INTIME NEWS

 

Επίσης, στην Ηλεία, αγρότες του νομού είχαν  παρατάξει στον κόμβο της Μαραθιάς περίπου 150 τρακτέρ.

Εξάλλου, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας παρέταξαν σήμερα το πρωί τρακτέρ στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.

Άλλοι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, είχαν παρατάξει τρακτέρ στις περιοχές Ευηνοχώρι, Γαλατά, Μεγάλη Χώρα, Παναιτώλιο και Κουβαρά.

Τώρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στο αυριανό κάλεσμα που έχουν απευθύνει οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών προς τους εκπροσώπους των λοιπών μπλόκων να προσέλθουν στην Κοιλάδα, στις 12:00, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Οι αγρότες ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού για την επίλυση των ζητημάτων τους και διάλογο από μηδενική βάση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας στα Τέμπη, εκπρόσωποι του μπλόκου αναχώρησαν για την Κουλούρα, την Αλεξάνδρεια και τα Μάλγαρα, προκειμένου να δώσουν εκεί συμβολικά το «παρών» εκπροσωπώντας το μπλόκο τους.

INTIME NEWS

πηγή φωτογραφιών: ntimenews

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα