Εκλογές στην Ιταλία: “Πας για μπάνιο την Κυριακή ως απολιτίκ και τη Δευτέρα ξυπνάς με φασισμό” – Αντιδράσεις στο Twitter

Εκλογές στην Ιταλία: “Πας για μπάνιο την Κυριακή ως απολιτίκ και τη Δευτέρα ξυπνάς με φασισμό” – Αντιδράσεις στο Twitter
Τζόρτζια Μελόνι AP

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η επικράτηση της ακροδεξιάς στις βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας. Για επιστροφή σε σκοτεινές ιστορικά περιόδους κάνουν λόγο οι πολίτες.

Ηχηρή προειδοποίηση για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως αποτελεί η νίκη της συμμαχίας παρατάξεων υπό την Τζόρτζια Μελόνι στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ιταλία. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα, όμως ο δρόμος για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης δεν αποκλείεται να αποδειχθεί μακρύς και γεμάτος απότομες στροφές.

Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ εξέφρασαν έντονη ανησυχία επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, την ιστορικά χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές καθώς και πως “Η Μελόνι δεν πήρε ποτέ αποστάσεις από τον φασισμό του Μουσολίνι”.

Από τη μεριά του το κοινό του Twitter εξέφρασε επίσης την ανησυχία του. “Η Ιταλία μπαίνει στο πιο βαθύ σκοτάδι”, “Οι λαοί δεν πήραμε το μάθημα. Ξεχάσαμε ποιοι αιματοκύλισαν την Ευρώπη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο” ήταν μερικά από τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την μεγάλη αποχή των πολιτών από τις κάλπες, ένας χρήστης ανέφερε “Πας για μπάνιο την Κυριακή ως απολιτικ, και την Δευτέρα ξυπνάς με φασισμό“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version