Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Αργολίδας Ιάκωβος

Την παραίτησή του ανακοίνωσε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ Ιάκωβος κατά τη διάρκεια της δοξολογίας για την εορτή της Μετακομιδής
των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πέτρου στο Άργος.
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
Την παραίτησή του ανακοίνωσε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ Ιάκωβος κατά τη διάρκεια της δοξολογίας για την εορτή της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πέτρου στο Άργος. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Εκοιμήθη ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αργολίδας Ιάκωβος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, με σοβαρά προβλήματα υγείας

Εκοιμήθη, σήμερα το πρωί, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αργολίδας Ιάκωβος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα προβλήματα για τον μακαριστό μητροπολίτη Αργολίδας ξεκίνησαν περίπου πριν από δύο μήνες και ήταν αυτά, μαζί με το προχωρημένο της ηλικίας του, που τον οδήγησαν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, να ανακοινώσει ο ίδιος από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου 'Αργους, ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην Αργολίδα, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για την πραότητα του χαρακτήρα του.

Μεθαύριο Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι, προεξάρχοντος του μακαριώτατου αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του από τον ιερό ναό του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιο.

Η Ιερά Σύνοδος τς Εκκλησίας της Ελλάδας όρισε τοποτηρητή της Μητροπόλεως Αργολίδας τον μητροπολίτη Μαντινείας Αλέξανδρο.

Σήμερα στις 13.30, το λείψανο του μακαριστού μητροπολίτη Αργολίδας θα φτάσει στο Άργος, όπου θα γίνει δεκτό με τιμές και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου, ενώ αύριο το μεσημέρι, η σορός θα μεταφερθεί στον ιερό ναό του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιο, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

SHARE: