Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά για τους αναπληρωτές το Πάσχα

Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά για τους αναπληρωτές το Πάσχα

Ποια τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου οι αναπληρωτές να επωφεληθούν της έκπτωσης του 50% για τις μετακινήσεις τους με πλοίο. Η λίστα με τις συνεργαζόμενες εταιρίες

Στο 50% φτάνει η έκπτωση για όλους ανεξαιρέτως τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν σε νησιά της χώρας, προκειμένου να μετακινηθούν από και προς τα νησιά που υπηρετούν.

Οι αναπληρωτές θα μπορούν να κάνουν χρήση του προνομίου από την Παρασκευή 30/3/2018 μέχρι και την Κυριακή 15/4/2018, ενώ θα μπορούν να λάβουν την έκπτωση τόσο στα εισιτήρια των ιδίων, όσο και στα ναύλα των ΙΧ και δικύκλων τους.

Τη σημαντική αυτή απόφαση έλαβαν από κοινού το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στον απόηχο του θετικού κοινωνικού αντίκτυπου που είχε η παροχή έκπτωσης 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων, οι οποίοι υπηρετούν στην νησιωτική Ελλάδα, κατά τη διάρκεια όλων των προγραμματισμένων διακοπών του σχολικού έτους. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε και τα Χριστούγεννα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ισχύ της έκπτωσης είναι η προσκόμιση, από πλευράς των εκπαιδευτικών, πρόσφατης βεβαίωσης του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών όπου είναι διορισμένοι, στην οποία θα βεβαιώνεται α) το σχολείο που υπηρετούν, β) το γεγονός ότι είναι διορισμένοι ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι καθώς και γ) η Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν. Η βεβαίωση δύναται να επιδειχθεί εκτός της πρωτότυπης και σε μορφή εκτύπωσης ή φωτοτυπίας (από fax ή e-mail).

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη δράση είναι: AEGEAN SPEED LINES, ANEK LINES , BLUE STAR FERRIES, FAST FERRIES, GOLDEN STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS, IONISSOS FERRIES, KEFALONIAN LINES, LEVANTE FERRIES, MINOAN LINES, SEAJET, SUPERFAST FERRIES, ZANTE FERRIES, ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ

«Οι πολιτικές για τη νησιωτικότητα, που αυτή η Κυβέρνηση εφαρμόζει, είναι πολυεπίπεδες και βασίζονται σε χρόνιες, βαθιές και κοινωνικές απαιτήσεις των ίδιων των νησιών μας. Η επανάληψη της δράσης αυτής, για τρίτη συνεχόμενη φορά, εντός του έτους, αποδεικνύει έμπρακτα τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των σχολικών δομών των νησιών μας, αλλά ταυτόχρονα και τη στήριξη που δίνεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αναγνωρίζοντας τις επιπρόσθετες ανάγκες τους στην άσκηση του λειτουργήματός τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διυπουργική απόφαση.

Εξισώνεται το κόστος εισιτηρίων με την ηπειρωτική Ελλάδα

Στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, επιδιώκει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να εντάξει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν σε νησιά.

Το μέτρο αυτό, που πιλοτικά θα ξεκινήσει από 1/7/2018 σε αρκετά νησιά της χώρας, ενώ από 1/1/2019 θα εφαρμοστεί καθολικά σε όλη την νησιωτική Ελλάδα, αφορά στην εξίσωση του κόστους μετακίνησης που δαπανάται στην ηπειρωτική Ελλάδα, με το κόστος μετακίνησης που επιτάσσουν οι συνθήκες της νησιωτικότητας.

Η διαφορά του κόστους θα μεταφράζεται στην επιδότηση εισιτηρίων για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών. Σε αυτή τη λογική, τα δυο υπουργεία κρίνουν ότι πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης στο μέτρο και των δημόσιων λειτουργών εκπαίδευσης (α΄ και β΄ βαθμού), που δεν διαμένουν μόνιμα στα νησιά, αλλά επέλεξαν ως αναπληρωτές να στηρίξουν τις νησιώτικες δομές.

«Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται ένα πάγιο αίτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για οικονομική στήριξη των μετακινήσεών τους. Ενώ, εννοείται ότι στο μέτρο θα εντάσσονται και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, εφόσον είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών», αναφέρεται στην από κοινού ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί
SHARE:

24Media Network