Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Μέχρι τη Δευτέρα η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Μέχρι τη Δευτέρα η κακοκαιρία
Βροχερός καιρός στην πόλη των Τρικάλων. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) eurokinissi

Ποιες περιοχές αναμένεται να πληγούν περισσότερο απ' την κακοκαιρία μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται ουσιαστικά η εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων

Μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ θα συνεχιστούν κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σήμερα, Σάββατο, αναμένεται να επηρεαστούν κυρίως το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος, όπου χτυπά ο μεσογειακός κυκλώνας Ζήνωνας, και κατά διαστήματα η υπόλοιπη χώρα (έκτος από τη Δυτική Μακεδονία και το βράδυ πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία).

Όπως φαίνεται από τη δορυφορική λήψη του Sat.2.com, το φαινόμενο βρίσκεται στη Δυτική Ελλάδα χτυπώντας αρχικά το Ιόνιο και εν συνεχεία την ηπειρωτική χώρα.Αναμένεται να χτυπήσει με θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση με τις Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα και Μεσσηνία να πλήττονται πιο έντονα.

Αύριο, Κυριακή, μέχρι τις πρωινές ώρες θα επηρεαστούν το Ιόνιο και η Δυτική Στερεά, μέχρι το απόγευμα η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά (κυρίως η Κεντρική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια και πιθανόν η Πιερία και η Χαλκιδική. Επίσης κατά διαστήματα η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και πιθανόν η Κρήτη κατά διαστήματα.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα, με την Ήπειρο να επηρεάζεται μέχρι το μεσημέρι, η Θράκη μέχρι το βράδυ, όπως και η Ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 700 μέτρα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (κυρίως τις πρωινές ώρες). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες, πάνω από τα 700 μέτρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα