Εκτροχιασμός τρένου με 120 επιβάτες στο Λιανοκλάδι. Προσέκρουσε σε αγελάδες

Εκτροχιασμός τρένου με 120 επιβάτες στο Λιανοκλάδι. Προσέκρουσε σε αγελάδες
φωτογραφία από tvstar.gr/

Εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία κοντά στον σταθμό Ασωπού. Μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά

Μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά, από τον εκτροχιασμό της επιβατικής αμαξοστοιχίας 53 Αθηνών – Θεσσαλονίκης που μετέφερε 120 επιβάτες, μεταξύ Ασωπού και Λιανοκλαδίου, όταν μπροστά της βρέθηκαν δύο αγελάδες με αποτέλεσμα η μηχανή και ένα βαγόνι να φύγουν από τις ράγες.

Συνεργεία του ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχουν σπεύσει στην περιοχή του εκτροχιασμού, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων, στη γραμμή Αθηνών- Θεσσαλονίκης, που διακόπηκαν προσωρινά μετά το ατύχημα. Σύμφωνα με πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η αποκατάσταση αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity με αριθμό 53, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα, (αναχώρηση στις 7:04) εκτροχιάστηκε στις 10:40, διερχόμενη από τον σταθμό του Ασωπού, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ Τιθορέας και Λιανοκλαδίου.

Η αμαξοστοιχία, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προσέκρουσε σε κοπάδι αγελάδων με αποτέλεσμα η μηχανή και το πρώτο βαγόνι να βγουν έξω από τις ράγες και να ακινητοποιηθεί.

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 120 άτομα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Οι επιβάτες θα μεταφερθούν στον σταθμό του Λιανοκλαδίου με άλλη αμαξοστοιχία και από εκεί στον τελικό τους προορισμό με λεωφορεία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα