Εκβίαζε το πρώην αφεντικό του για να μην απαγάγει το παιδί του

Εκβίαζε το πρώην αφεντικό του για να μην απαγάγει το παιδί του

Το ποσό των 7.200 ευρώ ζητούσε ένας 55χρονος από το πρώην αφεντικό του, προκειμένου να μην διευκολύνει την απαγωγή ενός από τα παιδιά του

Έναν 55χρονο Αλβανό, ο οποίος εκβίαζε το πρώην αφεντικό του για να μην απαγάγει ένα από τα παιδιά του, συνέλαβε η αστυνομία το μεσημέρι της Πέμπτης στο Χαλάνδρι.

Η δράση του αλλοδαπού έγινε γνωστή όταν πριν λίγες μέρες ιδιοκτήτης εταιρίας πήγε στις αρχές και κατήγγειλε ότι στις αρχές του προηγούμενου Ιανουαρίου τον προσέγγισε ο 55χρονος, που εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στην επιχείρηση του, και του είπε ότι τρεις αλλοδαποί του πρότειναν να οργανώσουν την απαγωγή ενός από τα παιδιά του. Ο 55χρονος θα τους παρείχε πληροφορίες που θα τους διευκόλυναν στην απαγωγή και θα έπαιρνε το 20% από τα λύτρα.

Ο συλληφθείς ενημέρωσε τον επιχειρηματία ότι ήταν διατεθειμένος να μην συμμετάσχει αν του κατέβαλε 7.200 ευρώ, ποσό που αντιστοιχούσε σε οφειλή που είχε προς τα συγκεκριμένα άτομα. Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε και ο 55χρονος τον προειδοποίησε ότι θα προχωρούσε το σχέδιο.

Έτσι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας κατέφυγε στις αρχές. Μετά από συνεννόηση με την αστυνομία, κανονίστηκε συνάντηση του επιχειρηματία με τον 55χρονο, με τον δεύτερο να παίρνει 2.500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Κατά τη σύλληψη του, ο 55χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς επιτυχία.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και αντίσταση και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

SHARE: