“Ελ. Βενιζέλος”: Φάρσα ή κακή ενημέρωση των αρχών της Β. Μακεδονίας τα περί βόμβας σε πτήση της Ryanair

“Ελ. Βενιζέλος”: Φάρσα ή κακή ενημέρωση των αρχών της Β. Μακεδονίας τα περί βόμβας σε πτήση της Ryanair
INTIME

Τι ανέφερε ο πιλότος της πτήσης της Ryanair από το Κατοβίτσε στην Αθήνα, για τα περί ύπαρξης βόμβας στο αεροπλάνο. Το θρίλερ που εκτυλίχθηκε μέχρι οι αρχές να διαπιστώσουν ότι δεν υπήρχε τίποτα επικίνδυνο.

Έληξε το συμβάν με το επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας “Ryanair” που εκτελούσε πτήση από το Κατοβίτσε Πολωνίας προς την Αθήνα με συνολικά 190 επιβαίνοντες, ανάμεσά του και το πλήρωμα.

Λίγο πριν φτάσει και συγκεκριμένα στις 17:10, ο πιλότος ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου για ύπαρξη βόμβας, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν αυτό είναι απειλή προς την εταιρεία ή από επιβάτη. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο και το αεροσκάφος που ήταν να προσγειωθεί στο “Ελ. Βενιζέλος” στις 17:25, προσγειώθηκε με 10 λεπτά καθυστέρηση συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη.

Στο αεροδρόμιο το αεροσκάφος μεταφέρθηκε σε ασφαλή τομέα και απομόνωση, αποκλείστηκε ο γύρω χώρος και κατακλύστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας, κομάντο της ΕΚΑΜ και άντρες Πυροσβεστικής που τέθηκαν σε επιφυλακή.

Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν ένας-ένας και ελέγχθηκαν όπως στη συνέχεια από πυροτεχνουργούς και ομάδες των K-9 και το αεροσκάφος της Ryanair με αρνητικά αποτελέσματα και έτσι το συμβάν θεωρείται πλέον λήξαν.

Όπως κατέθεσε στους Έλληνες αστυνομικούς ο πιλότος την ενημέρωση για ύπαρξη βόμβας την έλαβε την στιγμή που περνούσε από το FIR Σκοπίων, από τον Πύργο Ελέγχου των Σκοπίων, δίχως να είναι σε θέση να εξηγήσει αν αυτό ήταν πληροφορία των τοπικών Αρχών ή τηλεφώνημα στις Αρχές της Β. Μακεδονίας που αποδείχτηκε φάρσα.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

“Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος εταιρείας που πραγματοποιούσε πτήση από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αθήνα, το αεροσκάφος, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα, συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη, προσγειώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα (22-01-2023) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα