ΕΛΑΣ: Το πίτμπουλ δάγκωσε τον αστυνομικό στο δεξί μηρό πριν το πυροβολήσει

ΕΛΑΣ: Το πίτμπουλ δάγκωσε τον αστυνομικό στο δεξί μηρό πριν το πυροβολήσει
FACEBOOK@STAVROULAKYNISKA

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου είχε πλούσιο ποινικό παρελθόν, αλλά αναφορικά με τον σκύλο, παραμένει το ερώτημα αν ο αστυνομικός εξάντλησε κάθε άλλο τρόπο ακινητοποίησης ή αποτροπής πριν φτάσει να χρησιμοποιήσει το όπλο του εναντίον του σκύλου

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ο αστυνομικός κατηγορούμενος για ζωοκτονία και ο ιδιοκτήτης του σκύλου για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του σκύλου είχε πολύ πλούσιο ποινικό παρελθόν για κλοπές, ληστείες, έχει κατηγορηθεί για βιασμό, επιθέσεις με ρίψεις μολότοφ και ενώ παλιότερα ανήκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο, στη συνέχεια πέρασε στον ακροδεξιό χώρο. Αυτό που αναφέρουν βασικά οι πληροφορίες, από την Αστυνομία, είναι πως ο σκύλος δάγκωσε όντως τον αστυνομικό στο πόδι και ο ιδιοκτήτης του δεν παρενέβη για να τον τραβήξει. Βεβαίως παραμένει το ερώτημα αν ο αστυνομικός εξάντλησε κάθε άλλο τρόπο ακινητοποίησης ή αποτροπής πριν φτάσει να χρησιμοποιήσει το όπλο του εναντίον του σκύλου. Επίσης ο σκύλος δεν ευθύνεται για την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του…

Η νέα ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί των συνθηκών που έλαβε χώρα περιστατικό πρωινές ώρες της 12-08-2021 στο Γαλάτσι, ανακοινώνεται ότι στον εμπλεκόμενο αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω δαγκώματος σκύλου στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού, αρχικά από μηχανοκίνητη μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.

Εκεί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος, ενώ επίσης, του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή. Τέλος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα