ΕΛΑΣ: Τυπική προσαγωγή για τους Τούρκους δημοσιογράφους στην Αλεξανδρούπολη

Αστυνομία
Αστυνομία EUROKINISSI

Οι επιβαίνοντες στο όχημα κρίθηκαν ύποπτοι, ακινητοποιήθηκε το όχημα από αστυνομικούς και οι επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, τονίζουν στην ΕΛ.ΑΣ. για το τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο

Υπερβολικά κρίνουν στην ΕΛ.ΑΣ. τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για την προσαγωγή και όχι σύλληψη των τριών μελών του τηλεοπτικού συνεργείου τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού από την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι τρεις άντρες που επέβαιναν σε όχημα με ξένες πινακίδες και περιφέρονταν χθες το μεσημέρι στους δρόμους της πόλης, κρίθηκαν ύποπτοι, ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα προς εξακρίβωση στοιχείων.

Εκεί διαπιστώθηκε πως ήταν Τούρκοι υπήκοοι ηλικίας, 57, 38 και 31 ετών, δημοσιογράφος και τεχνικοί και αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους και δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως γίνεται σε κάθε τυπική προσαγωγή, που οι Αρχές κρίνουν ότι πρέπει να οδηγήσουν κάποιον σε Αστυνομικό Τμήμα για την ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Οι Αρχές έπραξαν ως όφειλαν σε μία ευαίσθητη περιοχή και δεν είναι σπάνιο, Τούρκοι υπό τον «μανδύα» δημοσιογράφων να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν ευαίσθητες εγκαταστάσεις, κάτι που σε αυτή την περίπτωση δεν προέκυψε να έχει συμβεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Anadolu: Τρεις Τούρκοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

ADVERTISING

SHARE: