Ελένη Τοπαλούδη: Ξεκινά η δίκη δίχως τους γονείς της

Ελένη Τοπαλούδη: Ξεκινά η δίκη δίχως τους γονείς της
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ήδη από την περασμένη συνεδρίαση, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη είχαν γνωστοποιήσει στο δικαστήριο ότι αδυνατούν να παρευρεθούν σήμερα στη δίκη.

Σε μία ακόμη προσπάθεια να ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, θα προχωρήσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Για πολλοστή φορά το δικαστήριο θα συνεδριάσει σήμερα, Δευτέρα (21/03), δίχως ωστόσο να έχει επιτευχθεί η έναρξη της επί της ουσίας διαδικασίας, καθώς συνεχή κωλύματα δεν το έχουν επιτρέψει.

Εκτός κάποιου άλλου απρόοπτου πάντως, κατά τη σημερινή δικάσιμο δεν πρόκειται να καταθέσουν οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας. Η Κούλα Αρμουτίδου και ο Γιάννης Τοπαλούδης ως πολιτικώς ενάγοντες είναι πρώτοι στον κατάλογο των μαρτύρων, ωστόσο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση έκαναν γνωστό στο δικαστήριο ότι θα αδύνατον να παρευρεθούν στην αίθουσα σήμερα. Έτσι, αποφασίστηκε οι καταθέσεις τους να ξεκινήσεις στις 28 Μαρτίου, ενώ θα προηγηθούν άλλοι μάρτυρες. Δεν αποκλείεται λοιπόν, σειρά να πάρουν υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι πήραν μέρος στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Όλα αυτά ωστόσο, εάν δεν υπάρξει άλλο κώλυμα από την πλευρά της υπεράσπισης με την οποία να ζητά για ακόμη μία φορά τη διακοπή της δίκης. Πλην τις περιπτώσεις όπου το δικαστήριο υποχρεώθηκε να διακόψει, καθώς μέλος του νόσησε με Covid-19, κατά την τελευταία συνεδρίαση ο πρώην συνήγορος υπεράσπισης του Αλβανού κατηγορούμενου προκάλεσε νέες αναταράξεις. Αφού ήδη στο παρελθόν είχε γίνει δεκτό να διακοπεί η υπόθεση προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία ως νεοδιορισθείς δικηγόρος, εν τελεί επανήλθε ζητώντας αυτή τη φορά την αναβολή της. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, με αποτέλεσμα ο δικηγόρος να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του.

Η κατάσταση όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε και την παρέμβαση του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη ο οποίος επιχείρησε να εξηγήσει στον παραιτηθέντα συνήγορο την ταλαιπωρία που υφίσταται η οικογένεια του εξαιτίας των συνεχιζόμενων διακοπών της δίκης. Από την πλευρά του, ο συνήγορος του απάντησε: «Συμπαρίσταμαι στο πόνο σας, αλλά και εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου». Αν και αρχικά οι προσπάθειες του δικαστηρίου για να διορισθεί αυτεπαγγέλτως άλλος συνήγορος υπήρξαν άκαρπες, τελικά βρέθηκαν δύο συνήγοροι που αποδέχθηκαν τον διορισμός τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα